Suomen 18-vuotiaille tytöille kultaa Baltic Sea Basketball Cupissa – Ella Sahuri palkittiin Suomen parhaana pelaajana

8.1.2024

Lahti Basketball Junioreiden Ella Sahuri valittiin tammikuun alussa Tallinnassa pelatun Baltic Sea Basketball Cupin 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueeseen. Turnaus oli menestys niin Suomen joukkueille kuin Ellalle henkilökohtaisesti.

3.-5.1.2024 pelattuun Baltic Sea Basketball Cupiin osallistuivat Suomen 16- ja 18-vuotiaiden poikien ja tyttöjen maajoukkueet. Suomen vastustajina olivat Latvia, Viro ja Ruotsi. Molemmat Suomen 18-vuotiaiden maajoukkueista sekä 16-vuotiaiden tyttöjen joukkue voittivat oman turnauksensa.

Ella Sahuri Suomen paras pelaaja

Ensimmäisessä pelissä Latviaa vastaan Ella pelasi valmennuksen sanojen mukaan lyhyen maajoukkueuransa toistaiseksi parhaan pelin. Ellan vauhti jatkui tehokkaana koko turnauksen ajan, ja hänet valittiin päätösottelun jälkeen Suomen parhaaksi pelaajaksi.

Ella itse sanoo lähteneensä turnaukseen ilman liikoja paineita ja odotuksia pikemminkin rennolla mielellä, rohkeasti ja kovaa.

- Kun saan oman puolustuksen kuntoon, yleensä se antaa voimia myös hyökkäyspäähän ja näin kävi myös turnauksen peleissä. Olen omaan peliin todella tyytyväinen, Ella kertoo.

Ellan mukaan koko joukkue suoriutui turnauksessa erinomaisesti, vaikka yhteisiä harjoituksia ei ollut kertynyt moniakaan.

- Joukkueemme oli tosi tiivis ja sitä kautta esimerkiksi aktiivinen puolustus oli todella tehokasta läpi turnauksen.

Maajoukkueessa pelaaminen on Ellalle iso asia.

- Maajoukkuekutsu merkitsee itselle todella paljon. On etuoikeus saada pukea maajoukkuekamat päälle, ja kun edustaa omaa maata, halu onnistua on aina iso, Ella toteaa.

Hyvin sujuneista peleistä Ella kertoo saaneensa lisää motivaatiota ja halua kehittyä entistä enemmän. Toivotammekin Ellalle valtavasti onnea menestyksestä sekä tsemppiä niin sarjakauteen kuin tuleviin maajoukkuerupeamiin!

Ellan otteita pääsee seuraamaan sekä naisten 1. divisioonassa Team Lemkemin riveissä että 19-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjapeleissä.