Lahti Basketball Juniorit ry on vuonna 2012 perustettu juniori- ja harrastekoripalloseura.

Seura on perustettu nimellä Namika Lahti Juniorit ry. Keväällä 2017 seuran nimeksi vaihdettiin Lahti Basketball Juniorit ry.

Seuran tärkeimpänä toiminta-ajatuksena on tarjota eri-ikäisille junioreille ja harrastepelaajille mahdollisuus harrastaa koripalloa jokaiselle itselleen sopivalla tasolla. Seuralla on useita harrastustoimintaan ja kilpaurheiluun tähtääviä ryhmiä alle kouluikäisistä U19-junioreihin, miesten ja naisten 1-divisioonajoukkueisiin ja aikuisten harrasteryhmiin asti. Kilparyhmien pelaajilla on mahdollisuus tavoitella kansainvälistä huippu-urheilijan uraa. Harrasteryhmissä pelaaja voi vaikuttaa harjoitusmääriinsä. 

Alakoulun Korisliigassa eli AKL:ssä sekä alle-kouluikäisten ryhmissä harjoitellaan ryhmässä toimimista, liikutaan monipuolisesti ja opetellaan koripallon perusteita. 

Junioritoiminnan ohella seuralla on akatemiajoukkueet miesten ja naisten sarjoissa, jonka lisäksi seura tarjoaa aikuisille mahdollisuuden harrastaa koripalloa kunto- ja harrastekoripalloryhmissä. Lahti Basketball Junioreiden alaisuudessa pelaavat sekä pojat että tytöt.

Lahti Basketball Juniorit ry tekee vahvaa yhteistyötä lahtelaisen miesten koripallon edustusseuran Lahti Basketballin kanssa tarjoten huipulle tähtääville junioreille pelaajapolun ammattilaisuraan asti. Seurojen yhteinen tavoite on tehdä Lahdesta entistä vahvempi koripallokaupunki kunnioittaen sitä hienoa lahtelaista koripallohistoriaa, joka kaupunkiin on syntynyt jo ennen nykyisten seurojen perustamista.