Koripalloharrastus omalla lähikoululla

Ala-koulun Korisliiga, eli AKL on matalan kynnyksen koripalloharrastus lapsen omalla lähikoululla. AKL:n ideana on tarjota koripallosta harrastus mahdollisimman monelle lapselle. Kun koripalloharjoitukset järjestetään lähellä kotia, lapsi voi kulkea niihin itsenäisesti ja turvallisesti, eikä vanhempien tarvitse kiirehtiä kotiin kuljettamaan. Joukkuekavereina ovat tutut naapurit ja koulukaverit.


Harjoitukset ja pelit

AKL-harjoituksia järjestetään mahdollisimman monella Lahden ja sen lähiseutujen koululla. Kaudella 2023-2024 Ala-koulun Korisliigan harjoituksiin voivat osallistua 2012-2017-syntyneet tytöt ja pojat. 

Koska koriksessa pelaaminen on parasta, AKL-pelaajat pääsevät testaamaan oppimiaan taitoja AKL-turnauksissa sekä kauden päättävässä perinteisessä Easter-turnauksessa. AKL-turnauksissa eri koulujen joukkueet pelaavat toisiaan sekä muiden seurojen samanikäisiä lapsia vastaan. Pisteitä ei näissä peleissä lasketa, ja tärkeintä on upeiden elämysten tarjoaminen lapsille.

AKL-harjoitusten rinnalla lapsi voi käydä myös oman ikäluokan harjoituksissa tai siirtyä kokonaan ikäluokkajoukkueeseen, jos hän kaipaa tavoitteellisempaa toimintaa ja enemmän pelejä.


Kiva ja kehittävä harrastus

AKL:ssä tärkeintä on liikunnasta nauttiminen. Pelaajille opetetaan leikinomaisten harjoitusten avulla koripallon perusasioita. Harjoituksissa korostetaan urheilun monipuolisuutta ja kokeillaan myös muita urheilulajeja esim. lämmittelyissä. AKL:n kausi on käynnissä koulun lukuvuoden ajan (syyskuusta huhtikuun loppuun).

AKL-valmentajina toimii sekä kokeneita että nuoria ja innokkaita valmennusuraansa aloittavia valmentajia.

Tervetuloa mukaan koripallon pariin!