Info

Ala-koulun Korisliiga, eli AKL on Lahti Basketball Juniorit ry:n järjestämää koripallotoimintaa eri kaupunginosissa. AKL:n ideana on tarjota koripallo harrastukseksi mahdollisimman monelle lapselle. Lisäksi tarkoituksena on, että lapsi voi mennä koripalloharjoituksiin turvallisesti lähelle omaa kotiaan.

AKL-harjoitukset pyritään järjestämään mahdollisimman monella koululla Lahden ja sen lähiseutujen kouluilla. Tällöin harjoituksiin on helppo mennä, kun joukkukaverit ovat naapureita sekä koulukavereita ja harjoitukset ovat lapsen omalla lähikoululla. Ala-koulun Korisliigaa järjestetään 2023-2024 kaudella 2012-2017-syntyneille tytöille ja pojille. 

AKL-pelaajat pelaavat kauden 2023-2024 aikana AKL-turnauksissa, sekä kauden päättävässä perinteisessä Easter-turnauksessa. Kauden aikana järjestettävissä AKL-turnauksissa eri koulujen joukkueet pelaavat toisiaan vastaan, sekä muiden seurojen samanikäisiä lapsia vastaan.

AKL:ssä tärkeintä on hauskanpito. Pelaajille opetetaan leikinomaisten harjoitusten avulla koripallon perusasioita. AKL:ssä korostetaan urheilun monipuolisuutta, eli kokeillaan myös muita urheilulajeja esim. lämmittelyissä. AKL:n kausi on käynnissä lasten koulun lukuvuoden ajan (Syyskuusta huhtikuun loppuun). Lahti Basketball juniorit järjestää kesäleirejä pelaajille, joihin on myös mahdollista osallistua.

Myös lasten vanhemmat pyritään saamaan toimintaan mukaan. Vanhemmilta ei vaadita jatkuvaa kuljetusapua, vaan heitä kaivataan erityisesti turnauksissa. He voivat auttaa pienissä toimitsijatehtävissä sekä kioskin hoitamisessa. He voivat myös katsoa pelejä katsomosta ja tutustua toisiinsa ja AKL:n valmentajiin. AKL-turnauksista pyritään tekemään koko perheen koristapahtumia, joissa kaikilla on hauskaa.

Lahti Basketball Juniorit on tehnyt koulukäyntejä lähes jokaiselle lahtelaiselle ala-asteelle sekä monille muiden kuntien kouluille. Koulukäynneillä on ollut mukana seuran valmentajia sekä Lahti Basketballin edustusjoukkueen pelaajia. 

AKL-valmentajina toimii kokeneita valmentajia sekä nuoria ja innokkaita valmennusuraansa aloittavia valmentajia. Tulevaisuudessa pyritään tarjoamaan vieläkin useammalle lapselle mahdollisuus liikunnalliseen harrastukseen omalla lähikoulullaan koulupäivien jälkeen.