Talkootehtävien kuvaukset


ENSIAPU

Turnauksen ensiapuvastaava organisoi ja koordinoi turnauksen terveyspalvelut sekä pelaajille että katsojille yhdessä ensiaputiimin ja turnauspäällikön kanssa. Tässä tiimissä tarvitaan terveydenhuollon rautaisia ammattilaisia ja vuorot sijoittuvat turnauksen pelien ajalle.


INFOPISTE

Infopiste on turnauksen aikana ehkäpä hektisin paikka työskennellä, siellä saa vastailla kysymyksiin maan ja taivaan välillä. Infopisteen työntekijöiden tulisikin olla skarppeja, toimeen tarttuvia, kiirettä pelkäämättömia ja kaikkeen valmiita tiimipelaajia. Infopisteen työntekijöiltä toivotaan täysi-ikäisyyttä, kokemusta hektisistä työtehtävistä, asiakaspalveluhenkisyyttä ja sitä, että pystyisi olemaan työtehtävissä turnauksen kaikkina päivinä. Infopisteessä on hankala kouluttaa joka päivä uusia työntekijöitä, joten siksi kootaan mielellään hyvä tiimi koko turnauksen ajaksi. Etukäteen talkooinfoihin osallistuminen olisi myös erittäin tärkeää, jotta on ajantasalla kun turnaus alkaa. Tämä työtehtävä antaa paljon, mutta vaatii myös. Tartu siis rohkeasti haasteeseen!


JÄRJESTYKSENVALVOJA

Järjestyksenvalvojiksi haemme täysi-ikäisiä henkilöitä, joilla on voimassa oleva järjestyksenvalvojakortti. Työ tapahtuu Suurhallin ja Messukeskuksen tiloissa turnauspelien aikana ja hieman niitä ennen ja jälkeen. Tärkeää työssä on olla asiakaspalveluhenkinen, kärsivällinen ja toimeen tarttuva.


KIOSKITOIMINTA

Suurhallilla on yksi isompi ja muutama pienempi kioski, joissa myydään kaikkea pientä purtavaa ja juotavaa turnauskävijöille. Lisäksi hallilla on fanituotepiste, jossa myydään erilaista turnaus-, seura-, ja koristavaraa. Näille pisteille tarvitaan ahkeria ja ystävällisiä asiakaspalvelijoita, jotka osaavat käsitellä rahaa eivätkä säikähdä pieniä päässälaskutoimituksia. Kioskipisteet ovat avoinna turnauspelien aikaan Suurhallin ja Messukeskuksen yhteisessä turnauskokonaisuudessa.


KULJETUS, LIIKENNE JA LOGISTIIKKA

Turnauksen aikana tulee kuljetustarpeita, joista kuljetustiimi huolehtii. Kuljetuskeikat ovat sekä henkilökuljetuksia että tavaroiden kuljetusta. Tehtävä edellyttää 18-vuoden ikää, ajokorttia sekä paikallistuntemusta. Turnausorganisaatiolla on käytössään autoja, joten omaa autoa ei välttämättä tarvitse olla tämän tiimin jäsenillä. Kuljetustiimin vetäjä organisoi kuljetustarpeet ja reagoi muutoksiin ja ongelmatilanteisiin. Kuljetustiimi sopii etukäteen kuljetusaikataulut ja päivystysvuorot, jotta nopeisiin tilanteisiin pystytään reagoimaan samantien.


MAJOITUS

Turnauksen osallistujat saavat ostaa lisäpalveluna erilaisia majoituspaketteja. Yksi vaihtoehto on koulumajoitus, ja kouluille tarvitsemmekin paljon majoitusvalvojia. Tässä roolissa ehdoton ikäraja on 18 vuotta, johtuen paloturvallisuusmääräyksistä. Kouluissa on oltava paikalla vähintään kaksi majoitusvalvojaa vuorokauden ympäri, ja työvuorot ovat kaikkea 4-12 tunnin välillä. Koska majoitusvalvojia tarvitaan ympäri vuorokauden, on työvuorojen pituus ja ajankohta mahdollista räätälöidä toiveiden mukaiseksi.

Työtehtäviä on esimerkiksi: majoittuvien joukkueiden sisäänkirjaus ja opastus koulumajoituksen ohjeistuksiin, koululuokkien ovien avaus joukkueiden saapuessa peleistä, joukkueiden neuvonta, joukkueiden uloskirjaus ja huoneen siisteyden tarkistus lähtöpäivänä.


RUOKAILU

Turnausruokailu järjestetään Suurhallin yhteydessä sijaitsevassa ravintolassa, jossa ammattikokit tekevät kaikki ruoat. Ruokailuissa tarvitaan talkoolaisia järjestelyyn, siivoiluun ja kaikkeen muuhun ravintolan henkilökunnan apuna toimimiseen. Työvuorot ajoittuvat aamupala-, lounas- ja päivällisen aikaan.


SIIVOUS JA YMPÄRISTÖ

Siivous ja ympäristö -tiimissä huolehditaan turnausalueen siisteydestä tapahtuman aikana. Tämä tiimi työskentelee lähinnä Suurhallissa, jossa suurin osa turnauksen peleistä pelataan. Tehtävänä on kierrellä Suurhallilla ja ylläpitää siisteyttä konkreettisesti siistimällä paikkoja, mutta myös ilmoittamalla turnausjohdolle mahdollisista epäkohdista. Tehtävässä pärjää reipas, oma-aloitteinen ja toimeen tarttuva, mutta asiakaspalveluhenkinen henkilö. Tämä talkootyö sopii hyvin myös alle 18-vuotiaille.


SUURHALLIN JA MAJOITUSKOULUJEN JÄRJESTELYT ENNEN JA JÄLKEEN TURNAUSTA

Jotta Suurhalli ja Messukeskus saadaan turnauskuntoon, tarvitsee siellä tehdä paljon järjestelyjä. Kentät, infopiste, kioskit jne. pitää koota ja se vaatii paljon kantamista ja tavaroiden siirtelyä. Samat tavarat pitää toki turnauksen jälkeen viedä pois, jotta Suurhalliin pääsevät heti turnauksen jälkeen seuraavat asiakkaat. Kokoaminen tapahtuu turnausviikolla ja purku heti sunnuntaina viimeisten pelien päättymisen jälkeen.

Majoituskouluilla on myös paljon järjesteltävää, jotta koulumajoittujat pääsevät majoittumaan mahdollisimman mukavasti kouluille. Ennen turnausta luokkahuoneet on järjesteltävä niin että pulpetit vievät tilaa mahdollisimman vähän ja kaikki irtotavara on hyvässä tallessa. Myös koulujen omat majoitusvalvojien pisteet järjestellään kuntoon etukäteen. Luokat ja majoitusvalvojien pisteet puretaan tietenkin turnauksen jälkeen. Kouluja päästään järjestelemään vasta turnausviikon torstaina ja purku tapahtuu heti sunnuntaina joukkueiden poistuessa majoituskouluiltaan.

Tehtävä sisältää erilaisia rakennus ja kunnostustehtäviä kisoja ennen, kisojen aikana ja purkutehtävissä kisojen jälkeen. Tehtävä vaatii toimeen tarttuvaa asennetta ja käsityötaitoja ja sopii kaikenikäisille.


TILASTOINTI

Turnauspelejä on useita satoja ja pelien tilastointiin tarvitaan paljon talkoolaisia. Seuran omat joukkueet hoitavan suuren osan tilastointitehtävistä, mutta mikäli sinulla on kokemusta ja kiinnostusta koripallopelien tilastoinnista niin mielellämme otamme apuja vastaan myös tähän osa-alueeseen.


TUOMARI

Turnauspelien määrä kasvaa vuosi vuodelta ja satojen pelien tuomarointiin tarvitsemme jälleen suuren määrän tuomareita. Mikäli sinulla on kokemusta ja koulutusta tuomarointiin, ota yhteyttä joko vapaaehtoislomakkeen kautta tai suoraan turnauspäällikkö Jimi Koskiseen ja keskustele lisää kuinka tuomariksi pääsee.


VIESTINTÄ

Viestinnän parissa talkoilevat tuottavat eri viestintäkanaviin kuva-, video-, ja tekstisisältöjä sekä ovat läsnä eri sosiaalisen median kanavissa. Viestintätiimin jäsenillä olisi toivottavaa olla taustaa sisällöntuotannossa, mutta iso asenne uuden oppimiseen riittää myös. Kielitaito on iso plussa, ja tässä työssä pärjäävät kaikenikäiset omatoimiset, idearikkaat ja toimeen tarttuvat henkilöt.


MUU

Otamme mielellään vastaan palautetta, mikäli on joku tehtävä, joka ehdottomasti vaatisi tekijää. Lisäksi opiskelijat ovat tervetulleita oppimaan ison kansainvälisen liikuntaturnauksen järjestämistä ja tuomaan tuoreita näkemyksiä turnausorganisaatiolle. Meihin voi olla mielellään yhteydessä vaikkapa kouluprojektin tai opinnäytetyön merkeissä.