Haluatko Unified-Partneriksi

Unified-partneri on vammaton urheilija, joka kilpailee samassa joukkueessa Unified -urheilijoiden kanssa tai Unified -urheilijan parina.

Koripallossa joukkueessa on kentällä samanaikaisesti viisi pelaajaa, joista kolme on Unified -urheilijoita ja kaksi Unified-partnereita. 

UNIFIED-IDEOLOGIA

Unified-partnerit ovat tasavertaisia urheilijoita Unified -urheilijoiden kanssa. He urheilevat yhdessä, ei niin, että partnerit olisivat avustavassa roolissa. Tärkeä osa Unified-urheilun ideologiaa on myös se, että yksikään joukkueen jäsen ei ota dominoivaa roolia ottelun tai kilpailun tapahtumista.

Joukkuelajeissa partnerit eivät mätä maaleja, donkkaile koreja ja iske palloja verkolta vastustajan kenttään voitonkiilto silmissä, mutta toisaalta eivät myöskään jätä tekemättä maalia tai heittämättä koria, jos esimerkiksi saavat Unified -urheilijalta hyvän syötön tekopaikkaan. 

MIKSI UNIFIED-URHEILU?

Pohjimmiltaan kyse on inkluusiosta, siitä että urheilu paitsi kuuluu meille kaikille myös on meidän kaikkien yhteinen asia. Toivottavaa on, että Unified -urheilijat ja Unified-partnerit ovat keskenään tekemisissä muutenkin kuin vain kisoissa; harjoittelevat yhdessä ja viettävät aikaa yhdessä – oppivat tuntemaan toinen toisiaan. 

Parhaimmillaan Unified-urheilusta ja partnerina toimimisesta voi löytää uuden kipinän oman lajinsa harrastamiseen. Se antaa perspektiiviä siitä, mikä urheilussa todella on tärkeää mitalien, voittojen ja maalien lisäksi.

MITEN PÄÄSEN MUKAAN?

Seuran järjestämät Unified harjoitukset ovat auki paitsi kaikille kehitysvammaisille henkilöille myös Unified-partnerina toimimisesta kiinnostuneille.

Jos olet kiinnostunut, olethan yhteydessä Unified joukkueen päävalmentajaan.

Päävalmentaja:

  • Ella Heikkinen 040-053 1761 / ella.heikkinen@pp1.inet.fi