Ilo tulee pienistä isoista asioista

Olemme kevään ajan pilotoineet Mukkulan koululla kertaviikkoista maksutonta koristuntia lapsille, joilla ei vielä ole harrastusta. Ryhmässä korostuvat erityisesti maahanmuuttajataustaiset lapset. Joukossa on pienet veljekset, joille tämä on ensimmäinen liikuntaharrastus ikinä. Kumpikaan ei puhu vielä paljoa suomea, joten alku oli heille erityisen jännittävä.

Intoa pojilla on valtavasti, mutta iso pallo ja pienet pojat on joskus hankala yhdistelmä. Kuten toinen pojista yksissä treeneissä totesi, ”Ope, the ball doesn’t go where I want it to go.”

Korikin tuntui olevan pojille kovin korkealla, ja ensimmäiset kolme treeniä pallo ei sinnikkäistä yrityksistä huolimatta koriin asti löytänyt. Vaan onneksi kaikkeen löytyy ratkaisu!

Sinnikäs harjoittelu on toki yksi keino, mutta toisinaan sen tuloksia pitää odottaa pienelle liian pitkältä tuntuvan ajan, joten päätin valmentajana hieman vauhdittaa oppimista. Treeneihin suunnatessa nappasin mukaan omien poikieni kotona sisäpeleissä käyttämän oveen kiinnitettävän pikkukorin, jonka saa myös puolapuihin. Seuran välinevarastosta löytyi kaksi 4-koon palloa, vieläpä LaBan väreissä, jotka juuri ja juuri mahtuivat minirenkaan läpi, kun hieman verkkoa tuunasi.

Lopputuloksena oli molemmille pojille elämän ensimmäinen kori! Sydänhän siinä meinasi pakahtua onnesta poikien leveää hymyä katsoessa❤️

Ja joskus kehitys tapahtuu kuin siivillä. Hetken päästä toinen pojista tuli pyytämään ”Ope, can you lift the basket, it’s too easy.”

Tämäkin elämys näille pojille on mahdollista kumppanuuksien avulla. Ryhmän markkinointi toteutettiin vahvassa yhteistyössä Mukkulan koulun kanssa, ja Luhta Sportswear Companyn tuella ryhmä saatiin koko kevääksi maksuttomaksi näille lähes 50 lapselle. Lämmin kiitos!


Kirjoittanut: Satu Halla, 13.3.2024

Lue lisää pilotista täältä>>