Uuden pelaajan opas

Tervetuloa mukaan Lahti Basketball Junioreiden toimintaan! Tältä sivulta löydät hyödyllistä tietoa, kun lapsi aloittaa koripalloharrastuksen. 

Miten ilmoittaudun mukaan?

Mihin ryhmään ilmoittaudun?

Seurassamme voit valita kilpapolun tai harrastepolun mukaisen pelaajapolun, ts. voit ilmoittautua ikäluokkajoukkueeseen tai harrasteryhmään. Näiden kahden polun raja on häilyvä, ja milloin tahansa on mahdollisuus siirtyä polkujen välillä. Tarjoamme näin kaikille laadukkaan mahdollisuuden harrastaa omiin tavoitteisiin ja motivaatioon sopivalla tavalla. Lue lisää kilpa- ja harrastepoluista Pelaajapolku-sivulta>>

Jos olet epävarma, mihin ryhmään ilmoittautua, kysy rohkeasti ikäluokan päävalmentajalta tai toimistoltamme.

Mitä mukaan ensimmäisiin treeneihin?

Tarvitset vain t-paidan, shortsit, sisäpelikengät ja juomapullon (sekä pallon). U12 ja nuorempien ikäluokkien sekä AKL:n uudet pelaajat saavat pallon harjoituksiin tullessaan, U13 ja vanhempien ikäluokkien pelaajat hankkivat pallon itse.

Mihin sitoudun, kun ilmoittaudun mukaan?

Tarjoamme kaikille uusille pelaajille 1 kuukauden maksuttoman kokeilujakson (YA-koris ja lapsi-vanhempi koris kokeilujakson pituus on 2 viikkoa). Pelaaja ei sitoudu ilmoittautuessaan vielä mihinkään. Mikäli pelaaja jatkaa harrastusta, hän sitoutuu maksamaan kausimaksun sekä osallistumaan joukkueen toimintaan seuran "Meidän tapa" -mallin>> mukaisesti. 

Mitä koripalloharrastus maksaa?

Kaikki pelaajat ovat velvollisia maksamaan seuran jäsenmaksun sekä kausimaksun, joka määräytyy ikäluokan/joukkueen mukaan. Kausimaksuilla seura rahoittaa toiminnasta koituvat suurimmat kuluerät, joita ovat salivuokrat, sarjamaksut, erotuomarimaksut, hallintokulut ja valmentajien palkkiot. 

U12 ja nuorempien ikäluokkien pelaajat saavat peliasun lainaan, U13-ikäluokasta alkaen peliasu hankitaan itse. Muuten varusteiksi riittävät pääosin sisäliikuntavarusteet, eikä pelaajilta vaadita seuravaatteiden hankkimista. Kausimaksuista voit lukea täältä>>

 

Kysy rohkeasti lisää!

Muistathan, että tyhmiä kysymyksiä ei ole, joten kysy aina rohkeasti apua joukkueen valmentajalta tai joukkueenjohtajilta. Parhaimmillaan koripallo on harrastus, josta niin pelaaja kuin koko perhe saavat upeita elämyksiä ja yhteisöllisyyden kokemuksia.

Tutustu myös laajempaan Uuden pelaajan oppaaseen, johon pääset Materiaalit-sivulta löytyvästä linkistä.

Tervetuloa mukaan upean harrastuksen pariin!