Tätä on koripallo

Koripallo on tunnetusti herrasmieslaji. Vaikka peli itsessään on vauhdikasta ja fyysistä, lajin kulttuuriin kuuluu olennaisena osana kunnioittaa peliä ja vastustajaa. Herrasmiesmäistä käytöstä arvostetaan niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Tätä kuvaa ehkä parhaiten koripallon sääntö, jossa virheen tehneen pelaajan kuuluu nostaa käsi ylös virheen tunnustamiseksi.

Upeaa lajikulttuuria kuvaavat myös monet muut tilanteet koripallokentällä. Tätä koripallo parhaimmillaan on.

RESPECT. Koripallossa kaveria ei jätetä. Ei kentän pintaankaan. Kun joku kaatuu, hänet nostetaan ylös, joko oman joukkuelaisen tai vastustajan, tai parhaimmillaan molempien avulla. POINT THE PASSER. Yksi korista joukkuepelinä parhaiten kuvaavimpia tilanteita on, kun korintekijä osoittaa sormella koriin johtaneen syötön antajaa tätä kiittääkseen.
KANNUSTUS. Kun kaveri heittää vaparit, tapana on, että hänelle käydään heittämässä läpyt, meni heitto sisään tai ei. Ja kun kentällä tapahtuu jotain hienoa, koko vaihtopenkki voi nousta ylös riemuitsemaan. Paras ilo on yhteinen ilo!

Tuo lapsi korikseen!

Lahti Basketball Junioreissa liikkuu yli 600 lasta ja nuorta. Näille lapsille ja nuorille koripalloharrastus tarjoaa säännöllisen aktiviteetin yhdessä oman, tutun joukkueen ja omien, tuttujen ja luotettavien aikuisten kanssa. 

Yhdessä

  • opetellaan koris- ja liikuntataitoja
  • koetaan ilot
  • opitaan sietämään vastoinkäymisiä

sekä vähintään yhtä tärkeänä osana opitaan yleisesti elämäntaitoja, kuten sääntöjen ja aikataulujen noudattamista, toisten tervehtimistä ja kunnioittamista, kaverin kannustamista ja tukemista sekä ryhmässä toimimista.

Haluatko lapsellesi upean, elämää rikastuttavan ja elämäntaitoja opettavan harrastuksen? Ryhmiä on  2-vuotiaista alkaen. Tuo lapsi korikseen!