Lahdessa pelataan keväällä SM-sarjoja useassa ikäluokassa

9.1.2024

U19-tytöt ovat SM-sarjassa kärkikahinoissa. Tinja Taipale on joukkueen avainpelaajia. Kuva: Tomi Saarivirta

Keväällä 2024 lahtelaisia korisfaneja hemmotellaan, kun kaikkiaan yhdeksän Lahti Basketball Junioreiden joukkuetta nähdään taistelemassa SM-peleissä. Tämän lisäksi jännitettävää ja kannustettavaa riittää sekä naisten ja miesten 1. divisioonassa että Korisliigassa.

Junioreiden SM-sarjoja pelataan ikäluokittain hieman erilaisilla konsepteilla.

U19-U15-ikäluokat aloittivat SM-sarjapelit jo syksyllä. U19-ikäluokassa LaBan sekä tytöt että pojat selvittivät tiensä SM-peleihin valtakunnallisten karsintojen kautta. LaBan U16-tytöt pelasivat itselleen sarjapaikan viime kauden Robert Petersen Cupin (RPC) menestyksen perusteella. RPC on U15-ikäluokan SM-sarja, jonne ilmoittaudutaan ilman karsintoja. Sarjan 10 parasta selvittävät tiensä seuraavan kauden U16 SM-sarjaan. Tänä vuonna Lahti Basketball Junioreilla on kolme joukkuetta RPC:ssä; U15-ikäluokan tytöillä ja pojilla yhdet, ja lisäksi U14-pojat hakevat sarjassa kokemusta yhdellä joukkueella.

U14-ikäluokassa SM-sarja alkaa vasta keväällä. Joukkueet määräytyvät syksyn alueellisten 1. divisioonien sijoitusten perusteella, joten 1. divisioonat toimivat samalla SM-karsintoina. Kaakkoisen alueen sarjasta kolme parasta joukkuetta pääsevät SM-sarjaan, jonne LaBasta sekä tyttöjen että poikien joukkueet selvittivät tiensä täksi kevääksi.

2010-pojat tekivät historiaa

U14-ikäluokan pojat lähtivät syksyn alueelliseen karsintasarjaan kahdella tasavahvalla joukkueella hakemaan kahta SM-sarjapaikkaa. Rohkea veto kannatti, sillä molemmat joukkueet raivasivat tiensä SM-sarjaan. Huikea suoritus on samalla seurahistoriaa.

Olemme niin ylpeäitä koko joukkueesta! Pojat treenasivat syksyn mahtavalla asenteella ja nyt se palkittiin. Fiilis on sanoinkuvaamaton,” hehkuttavat valmentajat Hannu Koivisto ja Toni Aalto

Paitsi että saavutus on kilpailullisesti hieno, taustalla on myös isompi arvoasia. Poikien valmennus asetti tavoitteen jo kolme vuotta sitten. Ajatuksena oli pitää iso massa poikia mukana ja tarjota heille kaikille mahdollisuus pelata ja fiilistellä ikäluokan korkeimmalla sarjatasolla.

LaBan SM-sarjajoukkueet ikäluokittain

U19-pojat, katso otteluohjelma >>

U19-tytöt, katso otteluohjelma >>

U16-tytöt, katso otteluohjelma >>

U15-pojat, otteluohjelma Lahti Basketball (2009-synt.) >>, Lahti Basketball 2 (2010-synt.) >>

U15-tytöt, katso otteluohjelma >>

U14-pojat, otteluohjelma Lahti Basketball Black >>, Lahti Basketball White >>

U14-tytöt, katso otteluohjelma >>

 

Nyt on aika ottaa kalenterit esiin ja suunnata kohti lahtelaisia koriskatsomoita!