Satu Halla kehittämään Lahti Basketball Junioreiden lapsivaiheen toimintaa

4.9.2023

"Tämä on seuraltamme merkittävä panostus Lahden alueen lasten liikuttamiseksi ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi"

Kauppatieteiden maisteri ja seuran pitkäaikainen valmentaja Satu Halla, 43, on nimitetty Lahti Basketball Junioreiden markkinointipäälliköksi 1.9.2023 alkaen. Hallasta tulee seuran kuudes päätoiminen työntekijä. Sopimus on määräaikainen ja kestää toukokuun 2024 loppuun asti.

Hallan vastuulla on lapsivaiheen (U12-ikäluokat ja nuoremmat) pelaajahankinta ja toiminnan kehittäminen. Lisäksi vastuualueisiin kuuluu yritysyhteistyön kehittäminen. Tavoitteena on lisätä lahtelaisten lasten liikkumista ja näin ehkäistä syrjäytymistä.

"Lasten liikunnan lisääminen on yhteiskunnallisesti merkittävää, ja urheiluseuroilla on tässä iso vastuu. Kun ilo ja palo liikuntaan syttyy jo lapsena, kasvaa mahdollisuus pitää nuori mukana yli murros- ja teini-iän myrskyjen. Tämä on seuraltamme merkittävä panostus Lahden alueen lasten liikuttamiseksi ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi", kertoo Lahti Basketball Junioreiden toiminnanjohtaja Jimi Koskinen.

Halla on kokenut markkinointiviestinnän ammattilainen, joka on aiemmin toiminut muun muassa Novart Oy:llä ja L-Fashion Group Oy:llä markkinointipäällikkönä.

"Näen urheiluseuratoiminnassa paljon samaa kuin yritysmaailmassa. Kuten yrityksillä, tavoitteemme on sitouttaa asiakkaita, tässä tapauksessa pelaajia ja vanhempia, ja laadukkaan toiminnan kautta luoda pitkäaikaisia asiakassuhteita."

Liikunnallisen elämäntavan opettamisen lisäksi Halla näkee urheiluseuratoiminnassa paljon muutakin yhteiskunnallisesti merkittävää.

”Meillä lapsivaiheen valmentajilla on iso vaikutus lapsiin. Lajitaitojen lisäksi vähintään yhtä tärkeää on antaa lapsille hyvät eväät elämään; opettaa periksiantamattomuutta, ryhmässä toimimista, kuinka iloita omasta ja muiden onnistumisista, tukea pettymysten hetkellä ja sietää itse pettymyksiä. Asioita, joita jokainen tarvitsee elämässään, oli sitten kyse urheilusta, koulusta tai työelämästä.”

Näitä arvoja Halla pyrkii opettamaan valmentamilleen pelaajille.

”Mieleeni tulee 11-vuotiaiden poikien peli, jossa vastustajan pelaaja heitti puolesta kentästä ns. buzzer beaterin. Kori oli niin upea, että koko oma joukkueemme ryntäsi onnittelemaan poikaa. Pelin jälkeen pojan isä tuli liikuttuneena kiittämään eleestä. Tilanne jäi varmasti pojan mieleen pitkäksi aikaa. Tätä urheilu parhaimmillaan on; kilpailun rinnalla joukkuehengen opettamista, jopa yli seurarajojen.”

Halla jatkaa seurassa myös valmentajana. Kaudella 2023-24 hän toimii päävalmentajana U11-poikien ja apuvalmentajana U13-poikien ikäluokkajoukkueissa.


Lisätietoja
Jimi Koskinen, toiminnanjohtaja, Lahti Basketball Juniorit, 044 275 6767, jimi.koskinen@lbj.fi
Satu Halla, markkinointipäällikkö, Lahti Basketball Juniorit, 040 745 5793, satu.halla@lbj.fi