Pieti Poikola jakoi ajatuksiaan valmennuskoulutuksessa 3.11.

16.11.2020

Lahti Basketball Juniorit järjesti tiistaina 3.11 valmentajakoulutuksen suurhallilla, jossa kouluttajana oli miesten edustuksen päävalmentaja Pieti Poikola.

"Onnellisuus syntyy siitä, että ihminen pystyy olemaan läsnä tässä hetkessä. Ei siitä, että voittaa yksittäisen ottelun tai sarjan mestaruuden. Kun pelaaja lähtee Lahdesta, meidän tavoitteenamme on, että koripalloilullisen osaamisen lisäksi, hän olisi kehittynyt ihmisenä, ja hänellä olisi työkaluja elää onnellisempaa elämää" -Pieti Poikola

Koulutus alkoi klo 16, jolloin alueen valmentajat oli kutsuttu seuraamaan miesten lajiharjoituksia. Harjoitusten ajaksi valmentajat oli jaettu pienryhmiin, ja jokaiselle ryhmälle oli etukäteen annettu tiettyjä asioita, joita seurata harjoitusten aikana.

Harjoitusten jälkeen koulutus jatkui luento-osuudella, jossa valmentajat saivat esittää harjoitusten aikana tekemiään huomioita Pietille, ja Pieti vataili kysymyksiin avaten samalla miesten konseptia aina kolmiohyökkäyksen nyansseista mielen valmennukseen.

Kysymysten kautta syntyneet avoimen keskustelun jälkeen Pieti esitteli miesten tämän kauden rekrytointiprosessia, ja tätä peilattiin edellisessä valmentajatapaamisessa läpikäytyihin ikäluokkien tavoiteosaamisen malleihin.

Lahti Basketball Junioreiden valmennuspäällikkö Pekka Setälä oli erittäin tyytyväinen koulutuksen antiin:

"Paikalla oli yhteensä 16 valmentajaa, joka on erittäin hyvä määrä ja johon olen itse erittäin tyytyväinen. On ilo huomata, kuinka innostuneita ja motivoituneita valmentajia alueen juniorikoripallossa on mukana. Oli myös mukava huomata, että ne teknikset ja taktiset asiat, joita valmentajien kanssa mietittiin edellisessä koulutuksessa, ovat sellaisia, joita myös miesten rekrytointiprosessissa painotettiin. Näin ollen olemme oikealla polulla sen suhteen, mihin asioihin laitamme enemmän painoarvoa junioriputken aikana, jotta jatkossakin Lahdesta tulisi korisliigatasoisia pelaajia."

"Pieti kertoi avoimesti ja rehellisesti omasta valmennusurastaan sekä tämän kauden miesten projektista. Pieti myös avasi omia näkemyksiään ja antoi käytännön esimerkkejä mielen valmennuksesta. Luento-osuus muunmuassa aloitettiin samanlaisella hengitysharjoituksella, jolla miehet aloittavat jokaisen lajiharjoituksensa, ja tästä tuli suoraan yksi konkreettinen malli siitä, miten mieltä voi valmistaa esimerkiksi harjoitukseen tai otteluun".

Myös muilta mukana olleilta valmentajilta kuultu palaute oli kokonaisuudessaan erittäin positiivista, ja koulutus olisi varmasti jatkunut vaikka kuinka pitkään, ellei tilavarauksen aika olisi tullut vastaan. Pietin avoin, rehellinen ja ennenkaikkea raudanluja ammattimaisuus ja osaaminen teki valmentajiin suuren vaikutuksen, ja lisäkoulutuksille nousi heti kysyntää. Etenkin Pietin ajatukset ihmismielestä ja sen valmentamisesta olivat kiehtovaa kuunneltavaa.

"On hienoa, että Pieti on tullut mukaan lahtelaiseen koripalloon, ja että meillä on mahdollisuus käyttää näin osaavaa valmentajaa hyödyksi valmentajakoulutuksissa. Iso kiitos Pietille siitä, että hän kokee junioritoiminnan niin tärkeäksi että tulee jakamaan osaamistaan ja ajatuksiaan muille valmentajille kiireisen korisliigakauden keskellä. Innolla odotan mitä jatkossa saadaan aikaiseksi ja kuinka paljon uusia ajatuksia ja ideoita tällaiset tapahtumat voivat synnyttää."  Päättää Setälä kaikinpuolin onnistuneen koulutuskokonaisuuden.