Päättäjäisissä palkittiin seuran ja kaakkoisen alueen kauden menestyjiä

21.5.2024

Lahti Basketball Junioreiden kauden päättäjäiset järjestettiin tiistaina 21.5. Suurhallilla. Ohjelmassa oli perinteisten ja odotettujen palkitsemisten lisäksi myös pelailua koko seuran junioreiden voimin.

Kaikki kauden palkitut yhteiskuvassa. KUVA: Juha Mustonen

Päättäjäiset aloitettiin Open gymillä sekä 3X3-peleillä, joissa juniorit pääsivät haastamaan toisiaan lyhyissä peleissä. Reilun tunnin aikana pitkälle toistasataa eri ikäistä junioria otti mittaa toisistaan hyvässä hengessä sekä treenasi heittotaitoaan. Donkkikorkeuteen lasketulla korilla nähtiin mitä upeimpia donkkisuorituksia.

Treenailun ja pelaamisen jälkeen kokoonnuttiin kuuntelemaan seuran puheenjohtajan Pekka Snåren summausta hyvin sujuneesta kaudesta. Kauden aikana uusia junioreita on saatu reippaasti lisää, ja pelillisesti hienoin saavutus oli U19-tyttöjen SM-pronssimitalit. Snåre esitti myös lämpimät kiitokset jokaiselle vanhemmalle, joiden tärkeä panos mahdollistaa seuran koko toiminnan.

Taistelija, joukkuepelaaja ja harjoittelija

Puheiden jälkeen oli palkitsemisten aika. Kaikki pienimmät lapsi-vanhempi-ryhmän pelaajat, supermikrot, AKL-pelaajat sekä Unified-pelaajat saivat mitalin muistoksi. U9-ikäluokasta alkaen joka ikäluokasta, Yläkoulun korisjengeistä sekä naisten ja miesten 1. divisioonajoukkueista palkittiin päättyneeltä kaudelta harjoittelija, joukkuepelaaja ja taistelija.

Lisäksi seura palkitsi vuoden valmentajan, seura-aktiivin ja poika- ja tyttöjuniorin.

Vuoden valmentaja Hannu Koivisto (vasemmalla), vuoden poikajuniori Pyry Kaunola, vuoden seura-aktiivi Tommi Rautiainen ja vuoden tyttöjuniori Peppi Lohko. KUVA: Juha Mustonen

Kaikki palkitut sekä perustelut seurapalkinnoille on nähtävissä täällä>>

 

Lahteen useita kaakkoisen alueen palkintoja

Suomen Koripalloliiton kaakkoinen alue palkitsee kausittain menestyjiä alueen seuroista. Tänä vuonna palkinnon sai seitsemän Lahti Basketball Junioreiden jäsentä.

Kaakkoisen alueen vuoden U12 tyttöpelaaja: Alina Aalto

PERUSTELUT:

Alina on monipuolinen pelaaja, joka pärjää niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessä. Vahva levypallopelaaja, joka omaa pelisilmän tarjota koriin johtavia syöttöjä joukkuekavereille. Pelannut päättyneellä kaudella taitavasti kaakon U12- ja U14-sarjoissa.

Kaakkoisen alueen vuoden U14 tyttöpelaaja: Vilma Viinikainen

PERUSTELUT:

Vilma on U14-tyttöjen taitavimpia pelaajia, erittäin tarkkakätinen ja nopea takapelaaja. Pelasi päättyneellä kaudella menestyksekkäästi niin U14-, U15- ja U16 SM-sarjoissa kuin U17 valtakunnallisessa divarissa.

Kaakkoisen alueen vuoden U14 poikapelaaja: Jahkaya Nicholson

PERUSTELUT:

Jahkaya harjoitellut ja pelannut menestyksekkäästi vuotta vanhempien mukana jo useiden vuosien ajan ollen joukkueensa parhaita pelaajia. Kuuluu lisäksi U15-poikien maajoukkuerinkiin vuotta nuorempana.

Kaakkoisen alueen vuoden U16 tyttöpelaaja: Mona Pasanen

PERUSTELUT:

Mona on pelipaikkansa alueen kärki sekä lisäksi koko Suomen kärkipäässä. Kuluneella kaudella Mona on ollut mukana U16-, U17-, U19- ja naisten 1. divisioonan peleissä. Mona on lahjakas ja taitava pelaaja, joka on kehittynyt erittäin paljon.

Kaakkoisen alueen vuoden U19 tyttöpelaaja:  Ella Sahuri

PERUSTELUT:

Ella U19-tyttöjen ja naisten 1. divisioonan Team Lemkemin kantavia voimia. Vakiinnuttanut paikkansa ikäluokan maajoukkueessa upeilla maajoukkue-esiintymisillään. Valittiin viime kesän lopussa Basketball Without Boarders leirille Suomesta.

Kaakkoisen alueen vuoden U19 poikapelaaja: Pyry Kaunola

PERUSTELUT:

Pyry on U19-poikien ja miehet 1 B Team Pajulahden kantavia voimia. Tämän lisäksi Pyry teki päättyneellä kaudella ensiesiintymisensä miesten Korisliigassa sekä ensimmäiset liigatason pisteensä.

Kaakkoisen alueen vuoden koripallokasvattaja: Satu Halla

PERUSTELUT:

Mukkulan koululla järjestetyssä AKL-pilotissa vietiin maksuton harrastus niiden lasten luo, joilla ei vielä ole harrastusta. Yli 40 pääosin maahanmuuttajataustaista lasta keränneessä ryhmässä keskityttiin koripallon ja liikunnallisen elämäntavan ohella syrjäytymisen ehkäisyyn, luomaan joukkoon kuulumisen tunnetta, huomioimaan toisia, opettelemaan sääntöjen noudattamista ja joukkuekavereiden kunnioittamista. Ryhmän valmentajana Satu palkittiin alueen koripallokasvattajana.

Seuran puheenjohtaja Pekka Snåre (vasemmalla) jakoi Koripalloliiton kaakkoisen alueen palkinnot. Palkitut vasemmalta oikealle: Alina Aalto, Vilma Viinikainen, Mona Pasanen, Ella Sahuri, Pyry Kaunola ja Satu Halla. KUVA: Juha Mustonen

Onnea kaikille palkituille ja suuri kiitos pelaajat, valmentajat, taustatiimit sekä vanhemmat hienosta kaudesta!