Lahti Basketball Juniorit valittiin lasten ja nuorten vuoden 2021 Tähtiseuraksi!

18.11.2021

Palkintoa vastaanottamassa olivat seuran junioreiden lisäksi seuran puheenjohtaja Pekka Snåre ja toiminnanjohtaja Jimi Koskinen. Palkinnon luovutti Olympiakomitean seuratoiminnan asiantuntija Eija Alaja. Kuva: Tommi Mustaniemi


Iloisia uutisia meille kaikille! Suomen Olympiakomitea on valinnut seuramme lasten ja nuorten vuoden 2021 Tähtiseuraksi. Palkinto on aivan valtavan upea kunnianosoitus kaikkien meidän tekemälle jokapäiväiselle työlle kaikkien seuran pelaajien hyväksi. Kunnianosoituksen lisäksi, palkintoon kuuluu myös Gasumin lahjoittama 5000 euron stipendipalkinto! Palkintorahan kohdentamisesta jutellaan tarkemmin seuran hallituksessa lähiaikoina.

Mittakaava on sellainen, että Suomessa on noin 12 000 urheiluseuraa. Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen yhteinen laatuohjelma, joka tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Meidän seurassamme Tähtiseura-ohjelman suorittaminen kesti yhteensä 2 vuotta ja saimme auditoinnin suoritettua joulukuussa 2020. Tähtiseura- ohjelman suorittaneita seuroja Suomessa on noin 800. Meidät valittiin tuosta joukosta parhaaksi seuraksi!

Monipuolisuus, tyttöjen ja poikien harjoitus- ja pelimahdollisuuksien parantaminen sekä avoin yhteistyö muiden seurojen kanssa olivat tärkeimmät kriteerit ja vahvuudet millä palkinto tänä vuonna myönnettiin meille. Tekemistä riittää seuran toiminnassa vieläkin paljon, mutta tämä palkinto osoittaa, että suunta on ehdottomasti oikea.

Korona on kurittanut seuramme talouttamme, sillä rajoitusten takia sisäpelejä ei voitu järjestää pitkään aikaan ja pelaajamäärät pienentyivät. Olemme myös joutuneet perumaan jo kahdesti perinteisen Easter Tournament -pääsiäisturnauksen, jolla on ollut iso vaikutus talouteemme. Siltikin pitää nostaa hattua kaikille valmentajille, joukkueenjohtajille ja muille taustahenkilöille sekä vapaaehtoisille ja aktiiveille lasten, nuorten sekä aikuispelaajienkin eteen tehdystä hyvästä työstä.

Meidän yhteinen haasteemme on liikkumattomuus ja varsinkin nyt Koronan myötä meidän tulee tehdä kaikkemme, että saamme aktivoitua harrastuksen lopettaneita, vähän liikkuvia ja kokonaan liikkumattomia lapsia ja nuoria takaisin liikunta- ja urheiluharrastusten pariin. Jatketaan hyvää työtä ja pidetään huoli lapsista ja nuorista.
 

Vielä kerran iso kiitos kaikille seuran jäsenille ja toimijoille. Tämä on palkinto meille kaikille, hyvä ME!
 

Lisätietoja:

Olympiakomitean uutinen aiheesta: https://www.olympiakomitea.fi/2021/11/17/lahti-basketball-juniorit-ry-valittiin-vuoden-2021-lasten-ja-nuorten-tahtiseuraksi/

Etelä-Suomen Sanomien uutinen aiheesta: https://www.ess.fi/urheilu/4371903 (maksumuurin takana)
 

Ystävällisin terveisin:

Jimi Koskinen
Toiminnanjohtaja
Lahti Basketball Juniorit ry
044 275 6767
jimi.koskinen@lbj.fi