Labalaisia maailmalla – Biddy Basket vie junioreita USA:han ja Eurooppaan

31.5.2024

Biddy Basket on Koripalloliiton jäsenyhteisö, jonka kautta tyttö- ja poikajuniorit pääsevät tutustumaan koripallon synnyinmaahan USA:han ja pelaamaan kansainvälisiä pelejä, nykyisin Pikku-Biddyn kautta myös Eurooppaan. Joukkueet kootaan vuosittain karsintaleirien kautta.

Labalaisista vuoden 2024 Biddy Basketin USA-matkalla olivat mukana 2011-syntyneet Siiri Ovaska (vasemmalla), Siiri Siikanen ja Veeti Kettunen.

Tänä vuonna Suomesta matkusti maaliskuussa kaksi tyttöjoukkuetta Biddy Basketin lopputurnaukseen New Orleansiin ja yksi poikajoukkue Kansas Cityyn. LaBasta USA:n lopputurnaukseen valittiin kolme 2011-syntynyttä; tytöistä Siiri Ovaska ja Siiri Siikanen ja pojista Veeti Kettunen.

Matkoilla pelaajat asuvat paikallisissa perheissä, joten nuorille reissu on pelien lisäksi ikimuistoinen kokemus myös paikallisesta elämästä sekä loistava mahdollisuus päästä harjoittelemaan ja puhumaan englantia käytännössä.

Menestystä ja huikeita elämyksiä

Tytöt menestyivät tänä vuonna erinomaisesti, sillä toinen joukkue sijoittui toiseksi ja toinen neljänneksi. Labalaiset Siirit pelasivat molemmat toiseksi sijoittuneessa joukkueessa. Siiri Ovaska palkittiin turnauksen päätteeksi joukkueestaan All America -tunnustuksella, eli joukkueen arvokkaimpana pelaajana.

Poikien joukkue pelasi hienoja ja tiukkoja pelejä ja jäi lopulta ratkaisevassa pelissä vain kahden pisteen päähän välieräpaikasta.

Kaikkien kolmen lahtelaisjuniorin mielestä matka oli huikea kokemusten reissu, joka toi paljon uusia kavereita, kielen treenausta ja upeita elämyksiä.

Biddy Basketin 47. toimintavuosi käynnistyy elokuussa

Tulevalla kaudella Biddy Basket tarjoaa leirejä USA-joukkueeseen 1.9.2011 ja sen jälkeen syntyneille tytöille ja pojille, eli pääasiassa 2012 syntyneille ja Espanjaan Pikku-Biddyyn 1.9.2012 ja sen jälkeen syntyneille tytöille ja pojille, eli pääasiassa 2013 syntyneille. Yksi 1. tason leireistä järjestetään Lahdessa 31.8.-1.9.2024. Lisätietoa leireistä on luettavissa basket.fi-sivustolla >>