Kumppanin merkitys nuorten maajoukkuetoiminnassa

31.5.2024

Nuorille pelaajille maajoukkuetoiminta on tärkeä osa omien unelmien tavoittelemisessa. Leiritysten kustannukset saattavat kuitenkin toisinaan olla jopa kynnyskysymys lahjakkaan pelaajan polulla. Kumppanuuksilla on tässä suuri merkitys.

LaBan Ella Sahuri pelasi loistavasti 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueessa Baltic Sea Cupissa tammikuussa. Kuva: FIBA Europe.

Tänä keväänä useampi lahtelainen korisjuniori on saanut kutsun maajoukkueleireille, ja lahtelaista väriä on esiintynyt aina nuorten maajoukkueessa asti. Tytöistä kutsuttuja on ollut 20-, 18-, 16- ja 14-vuotiaiden leirityksissä ja pojista 15- ja 14-vuotiaissa.

Nuorten maajoukkuetoiminta on pelaajille merkittäviä askeleita kohti omia korisunelmia ja osoitus pelaajan pitkäjänteisestä ja määrätietoisesta työstä ja tahdosta.

Myös maajoukkuetoiminnassa yhteistyökumppaneilla on suuri merkitys. Virnex Group on jo toista vuotta mukana mahdollistamassa lahjakkaiden pelaajien maajoukkuetoimintaa mm. tukemalla leirimaksuja.

-  Tosiasia on, että laji kuin laji, mitä pidemmälle lahjat kantavat, sitä kalliimmaksi harrastaminen tulee, pohtii Tom Gustafsson, Virnex Groupin CTO ja liiketoimintajohtaja sekä ex-koripalloilija.

- Lahti Basketball Junioreiden seura- ja valmennustyö on erittäin laadukasta ja sen tuloksena yhä useampi lahjakas nuori pääsee tavoittelemaan omia unelmiaan. Meille Virnexinä onkin tärkeää, että voimme mahdollistaa lahjakkaiden pelaajien osallistumisen esimerkiksi maajoukkueleireille, Gustafsson jatkaa.

Lahjakkaiden pelaajien tukemisen lisäksi yhteistyö Virnexin kanssa kattaa myös matalan kynnyksen harrastamisen; Virnex 3X3-katukoris liikuttaa tänäkin kesänä reilusti yli 100 lasta, nuorta ja aikuista Lahdessa ja Hollolassa.

Suuri kiitos Virnexille upeasta kumppanuudesta, joka tarjoaa usealle lahtelaislapselle ja nuorelle mahdollisuuden harrastaa sekä tavoitella unelmiaan.