Koronapassi käyttöön laajasti Lahden kaupungin tiloissa / seuran harjoituksissa ja tapahtumissa

20.12.2021

Kuva: Tomi Saarivirta


Heikentynyt koronatilanne kiristää alueellisia rajoituksia. Uudet asiakas- ja yleisötilojen käyttörajoitukset tulevat voimaan ma 20.12. alkaen ja ulko- ja sisätilojen kokoontumisrajoitukset ma 27.12.alkaen. Vaihtoehtona rajoituksille on ottaa käyttöön koronapassi yli 16-vuotiaille.    

Lahti Basketball Juniorit seuran toiminnan kannalta vaikutus on seuraava
- kaikissa seuran tapahtumissa (harjoitukset, pelit, leirit, tapahtumat) edellytetään koronapassia kaikilta yli 16- vuotiailta toistaiseksi.
- toiminnan järjestäjien edustajat vastaavat koronapassin tarkastamisesta (esim. otteluissa joukkueenjohtajan tai nimetyn vastuuhenkilön johdolla tarkistus, harjoituksissa valmentaja)
- Suurhalli ja muut urheilukeskuksen hallit – yksittäisten suurhallikorttiasiakkaiden on varauduttava koronapassin näyttämiseen (kaupungin edustaja tarkistaa / vahtimestari)


Alla kaupungin info aiheesta:
____________________________________________________________________________

Kokoontumisrajoitusten kiristäminen
Aluehallintovirasto on vahvistanut koronayhteistyöryhmän esityksestä uudet kokoontumisrajoitukset 27.12.2021 alkaen.  
- yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa sisätiloissa nykyisestä 20 henkilöstä 10 henkilöön ja   
- ulkona / ulkotiloissa 50 henkilöön.    

Yksityistilaisuuksien henkilömääräsuositus pysyy toistaiseksi nykyisellään, eli 20 henkilöä.  

Koronapassia käyttäviä tilaisuuksia ja kokoontumisia rajoitukset eivät koske. Päijät-Soten alueella on voimassa laaja maski- ja etätyösuositus.

Asiakas- ja yleisötilojen käyttörajoituksia
Voimaan tulee lisäksi asiakas- ja yleisötilojen käyttörajoituksia. Nämä rajoitukset kohdistuvat 20.12.2021 alkaen muun muassa kaupungin uimahalleihin, liikuntatiloihin, museo- ja näyttelytiloihin ja aikuisten harrastusvuoroihin. Koronapassilla tiloja ja palveluita voidaan edelleen käyttää.    

Lasten ja nuorten harrastustoimintaa voi edelleen jatkaa terveysturvallisuustoimia lisäämällä. Esimerkiksi vanhemmat voivat oleskella harrastustiloissa rajoitetusti vain koronapassia näyttämällä.    

Rajoitusten vaikutukset kaupungin palveluissa maanantaista 20.12.2021 alkaen:
- varatut vuorot kaupungin sisäliikuntatiloissa ja liikuntapaikoilla – ­­ toiminnan järjestäjien edustajat vastaavat koronapassin tarkastamisesta  
- Suurhalli ja muut urheilukeskuksen hallit – yksittäisten suurhallikorttiasiakkaiden on varauduttava koronapassin näyttämiseen  

Ohjeet koronapassin käyttöön
Koronapassia edellytetään kaikilta 16-vuotiailta tai sitä vanhemmilta asiakkailta. Asiakkaan tulee varautua myös todistamaan henkilöllisyytensä koronapassin kanssa.  Koronapassin voi ladata valmiiksi ennen tilaisuuteen tai palveluun menoa. Tarkastukseen voi mennä aikaa ja jonoja voi syntyä.    

Koronapassin voi ladata itse Omakannasta älypuhelimen muistiin tai tulostaa paperille. Hyvinvointiyhtymästä toivotaan, että koronapassin lataamisessa tarvittaessa autetaan esimerkiksi iäkästä lähisukulaista tai ystävää.      

Henkilöille, joilla ei ole älypuhelinta tai tulostinta, tarjotaan koronapassin tulostusmahdollisuus Hyvinvointiyhtymän palvelupisteellä Palvelutorin terveysneuvonnassa ma–to klo 8–16, pe klo 8–14, Kauppakeskus Trio. Passin saa myös Lahden sote-keskuksen (ent. kaupunginsairaala) palveluneuvonnasta ma-pe klo 8–15, Harjukatu 48.  

Koronatodistusten hakijat ruuhkauttavat nyt toimipisteitä, joten huolehdithan turvavälien toteutumisesta ja kasvomaskien käytöstä.  

Alueen rajoitukset ja suositukset ovat voimassa 31. joulukuuta asti. Koronayhteistyöryhmä seuraa epidemiatilanteen kehittymistä tiiviisti ja kokoontuu seuraavan kerran 22. joulukuuta arvioimaan alueen rokotus- ja epidemiatilannetta sekä mahdollisesti tarvittavia toimenpiteitä.

___________________________________________________________________________________________

Lisätietoja seuran toimintaan vaikuttavista rajoituksista toiminnanjohtajalta: Jimi Koskinen / 044 275 6767 / jimi.koskinen@lbj.fi