Ella Sahuri & Peppi Lohko -kesälomakorisleirillä liikkui yli 70 lasta

19.6.2024

Lahti Basketball Juniorit järjesti kesäloman ensimmäisellä viikolla viiden päivän mittaisen leirin. Leirille osallistui kaikkiaan 74 ikäluokkien 2012-2018 lasta, mikä on ennätysmäärä osallistujia useisiin vuosiin.

Jokaiseen leiripäivään sisältyi kaksi lajiharjoitusta, mutta koriksen lisäksi leiriläiset pääsivät tekemään ja kokemaan myös paljon muita aktiviteetteja. Leirillä ulkoiltiin upean aurinkoisessa säässä, osallistuttiin leiriolympialaisiin yhdessä jääkiekko- ja salibandyleiriläisten kanssa, käytiin Lahden maauimalassa uimassa sekä pidettiin hauskaa kavereiden ja ohjaajien kanssa.

Leiri kantoi Lahti Basketball Junioreiden naisten 1. divisioonajoukkue Team Lemkemissä sekä ikäluokkiensa maajoukkueissa upeita otteita esittäneiden, kauden 2023-24 U19 SM-pronssimitalistien Ella Sahurin ja Peppi Lohkon nimeä. Naiset olivat mukana leirin lajiharjoituksissa antamassa vinkkejä erityisesti omilta vahvuusalueiltaan, joiden mukaan leirin lajiteemat oli jaoteltu. Ellan ja Pepin lisäksi leirin valmennustiimiin kuului Lahti Basketballin miesten edustusjoukkueen Arttu Saarijärvi. Leiriläiset pääsivät myös haastattelemaan esikuviaan, ja lempiruoka-, lempijoukkue- sekä "osaatko kärrynpyörän" -kysymysten lisäksi esikuvat antoivat ohjeita niin korikseen kuin hyvään urheilijan elämään. Esimerkiksi Peppi Lohko muistutti leiriläisiä monipuolisuudesta koriksen ohella:

Treenatkaa paljon, mutta muistakaa myös vapaa-ajalla tehdä kaikkea kivaa ja pelata muitakin lajeja kuin korista sekä hoitakaa koulu aina hyvin.

- Peppi Lohko

Palautekyselyssä kouluarvosana 9,5

Leirin palautekyselyssä pyydettiin arvioimaan leiriä kokonaisuutena asteikolla 4-10. Palautteiden keskiarvoksi tuli 9,5 ja kaikki vastaajat suosittelisivat leiriä muille lapsille joko hyvin todennäköisesti (87 %) tai todennäköisesti (13 %). Lasten mielestä parasta leirillä olivat muun muassa pelaaminen, piilohippa, leikit, olympialaiset ja "kaikki!". Vanhemmilta kiitosta tuli erityisesti leirin ajankohdasta.

Seuraava leiri syyslomaviikolla

Suositut lomaleirit jatkuvat myös kaudella 2024-25. Ensimmäinen leiri järjestetään koulujen syyslomaviikolla 43. Leiri on kolmen päivän mittainen ja toimintaa on kolme tuntia päivässä. Tarkempi ajankohta päivistä ja kellonajoista julkaistaan kauden alettua.

Pudotus oli ehdoton suosikkikisa leiriläisten keskuudessa, etenkin kun valmentajat olivat mukana. Tämä kisa päättyi leiriläisen Ennan voittoon.