Ilmoittautuminen syksyn ryhmiin on avattu

28.6.2024

Tervetuloa pelaamaan korista Lahti Basketball Junioreihin! Ilmoittautuminen syksyn ikäluokka- ja harrastejoukkueisiin on nyt avattu!

Kausi 2024-25 starttaa U12 (2013-syntyneet) ja nuorempien ikäluokkien sekä harrasteryhmien osalta virallisesti elo-syyskuun vaihteessa. Harjoitusvuorot on ikäluokkien osalta saatu jaettua ja ilmoittautuminen on avattu.

Haluamme liikuttaa laadukkaasti mahdollisimman montaa lasta, nuorta ja aikuista. Seurassamme onkin mahdollista harrastaa korista jokaiselle sopivalla tavoite- ja sitoutumistasolla.

 

Ikäluokkaryhmät kaudella 2024-25

Ikäluokkaryhmät alkavat tulevalla kaudella 2018-2017 -syntyneistä supermikroista. Ikäluokkaryhmissä tytöt ja pojat harjoittelevat ja pelaavat omissa ryhmissään oman ikäistensä kanssa. Kannustamme liikunnassa monipuolisuuteen, ja nuorimmissa ikäluokissa pelaajat voivat valita viikoittaisen harjoitusmäärän. Supermikroissa harjoituksia on valittavissa 1-2 x/vko, mikroissa ja mineissä 2-3 x/vko. Kausimaksu määräytyy valittujen harjoituskertojen mukaan.

Mikä on sopiva määrä harjoituksia?

Supermikroissa 1-2 viikkokertaa on hyvä startti korikseen. Mikroissa ja mineissä kannustamme käymään joukkueen treeneissä 2-3 x/vko:

  • Näin tuemme paremmin tämän ikäisten liikuntasuositusmääriä.
  • Pelaajan kehittymisen ohella pelaajasta tulee tiiviimpi osa joukkuetta ja hän tutustuu joukkuekavereihin paremmin.
  • Kun valmentaja näkee pelaajaa useammin, hän oppii tuntemaan pelaajan paremmin.

Supermikroissa pelejä järjestetään turnausmuotoisesti muutamia kertoja kaudessa. Mikroissa ja mineissä oletus on, että lapsi osallistuu joukkueen mukana säännöllisesti peleihin. Pelit ovat lajissa kehittymisen kannalta tärkeitä tapahtumia, ja lisäksi ne tuovat usein ne parhaat muistot ja kokemukset kavereiden kanssa.

 

Harrasteryhmät 2024-25

Harrasteryhmä on hyvä vaihtoehto lapsille, jotka haluavat ensi sijassa harrastaa koripalloa ilman suurempaa sitoutumista tai ilman säännöllistä osallistumista peleihin. Sitoutuneiden valmentajien johdolla koripallo on kuitenkin läsnä kaikissa harjoituksissa. Pelaamaan pääsee halutessaan neljä kertaa kaudessa järjestettävissä AKL-turnauksissa. Toisin kuin ikäluokissa, vanhemmille ei tule talkoo-, toimitsija- tai toimihenkilövastuita.

Ikäluokan päävalmentajat neuvovat mielellään, jos harjoitusmäärät mietityttävät oman lapsen osalta. Lue lisää seuran pelaajapolusta ja kilpa- vs. harrastepolun eroavaisuuksista Pelaajapolku-sivulta>>

 

UUTTA: Nanokorista kaikkein pienimmille

Tällä kaudella aloitamme myös Nanokoriksen, jossa 2018-2021 -syntyneet lapset ottavat ensiaskeleita koriksen pariin leikin ja oivaltamisen kautta, ilman omaa vanhempaa toimien. 2018-syntyneet voivat näin valita, osallistuvatko supermikrotoimintaan vai aloittavatko ensin nanokoriksesta.

 

Tervetuloa aloittamaan uusi, upea kausi koriksen parissa! Kaikissa ryhmissä on rajattu määrä paikkoja, joten ilmoita lapsi mukaan valituille vuoroille mahdollisimman pian.