Lahti Basketball Juniorit nappasi mitaleita alueen Final Foureissa

2.5.2024

Kauden 2023-24 kaakkoisen alueen sarjat on saatu päätökseen. Juniorisarjoissa pelataan kauden päätteeksi Final Fourit, joihin selviävät sarjojen neljä parasta joukkuetta. LaBalla oli hienosti edustus ikäluokkien 1. divisioonien Final Foureissa.

Final Four -turnaukset pelataan runkosarjan voittajajoukkueen luona. Tänä vuonna lahtelaiset eivät päässeet järjestämään turnauksia, mutta kaikissa kolmessa 14-, 12- ja 10-vuotiaiden 1. divisioonien turnauksissa nähtiin lahtelaisväriä, 12-vuotiaiden poikien ja tyttöjen sarjoissa jopa kahden joukkueen verran.

14-vuotiaat pojat mestareiksi

Lahden 2010-syntyneet pojat selvittivät neljäntenä joukkueena tiensä päätösturnaukseen. Välierässä tuli vastaan runkosarjan voittanut Joensuun Kataja, joka kaatui lopulta niukasti kolmella pisteellä. Finaalissa asettui oman välieränsä Sealsia vastaan vielä niukemmin pisteellä voittanut Kouvot. Finaalissa Lahti oli parempi luvuin 61-46, ja näin U14-poikien hieno kausi sai hienon päätöksen, kun lahtelaisten kaulaan ripustettiin kultamitalit. Aluesarjan lisäksi pojat ovat pelanneet kahdella joukkueella SM-sarjaa.

2010-11-syntyneet tytöt pääsivät niinikään lopputurnaukseen alueen neljän parhaan joukkoon. Final Foureissa vastustaja oli kuitenkin tällä kertaa kovempi sekä välierässä että pronssipelissä, ja tuloksena oli 4. sija. Aluesarjan lisäksi U14-tytöt ovat pelanneet keväällä ikäluokan SM-sarjaa.

12-vuotiaissa mitaleita pojille ja tytöille

2012-syntyneet pojat pelasivat keväällä alueen 1. divisioonaa kahdella tasaisella joukkueella ja selvittivät upeasti molemmat joukkueet Final Fouriin. Välierissä Kouvot olivat parempia, joten pronssiottelu pelattiin lahtelaisten kesken. Näin pojat nappasivat Lahteen hienosti sijat 3 ja 4. Joukkueeseen on kauden aikana tullut paljon uusia poikia, jotka ovat päässeet hienosti menoon mukaan.

2012-syntyneiden tyttöjen Final Foureissa oli poikien tavoin vahva lahtelaisedustus, kun kaksi joukkuetta pääsi mukaan kevätsarjan sijoilta 2 ja 3. Välierä pelattiin näin keskinäisenä otteluna, joten LaBa nähtiin sekä finaalissa että pronssipelissä. Finaalissa Peli-Karhut oli taistelun jälkeen parempi, pronssipelissä puolestaan Lahti otti voiton Kouvoista. Näin kotiintuomisina oli hienosti hopeiset ja pronssiset mitalit.

Myös tähän joukkueeseen on tullut kauden mittaan useita uusia tyttöjä, ja koko joukkue on ottanut hurjia kehitysaskeleita niin yksilöinä kuin joukkueena. Tytöt ovat pelanneet lisäksi 14-vuotiaiden 2. divisioonaa sekä valtakunnallista Girls Basket Cupia.

10-vuotiaille pojille pronssia, tytöt hienosti neljänsinä

2014-15-syntyneiden poikien ja tyttöjen sarjoissa Lahti pelasi molemmissa kahdella tasaisella joukkueella, joista toiset joukkueet pääsivät lopputurnaukseen. Poikien joukkue kohtasi välierässä KTP:n. Ottelusta tuli todellinen trilleri, joka päättyi lopulta Kotkan kolmen pisteen voittoon. Niukka tappio sai pojat taistelemaan entistä kovemmin pronssiottelussa Lappeenrannan namikaa vastaan. Ottelu päättyi Lahden voittoon ja pojat pääsivät juhlimaan pronssia.

2014-15-syntyneet tytöt pelasivat välierässä Kouvoja vastaan, ja tällä kertaa vastus oli selvästi kovempi. Pronssiottelussa tytöt saivat uuden vaihteen päälle ja ottelusta kehkeytyi hyvä kauden viimeinen sarjapeli. Lopulta PeKa vei voiton yhdeksällä pisteellä, mutta 4. sija oli hieno saavutus tytöiltä.