Kempower Easter Tournamentiin ennätysmäärä joukkueita

13.3.2024

Kempower Easter Tournamentin pääareena on jälleen Lahden Suurhalli. Pelien lisäksi hallilla pääsee pelaamaan värikuulasotaa sekä kokeilemaan 3X3-korista.

Turnaus tuo pääsiäisenä Lahteen yli 3500 turnausvierasta

Lahti Basketball Junioreiden järjestämä vuosittainen Kempower Easter Tournament tekee tänä vuonna ennätyksen osallistuvien joukkueiden määrässä. Ilmoittautuneita joukkueita on kaikkiaan 243. Pääsiäisenä Lahteen odotetaan yli 3500 turnausvierasta.

Kempower Easter Tournament on yksi Suomen suurimpia junioriturnauksia. Turnauksessa pelataan pelejä 6-vuotiaista aikuisiin poikien, tyttöjen, miesten ja naisten sarjoissa. Juniorisarjat on jaettu kilpa- ja challenger-sarjoihin, jolloin kaikille saadaan sopivan tasoisia pelejä. Osallistujia on niin Suomesta kuin ulkomailta, erityisesti Baltian maista. Tänä vuonna osa sarjoista täyttyi ennätysajassa.

- Turnaus saa vuosi toisensa jälkeen paljon kiitosta järjestelyistä ja erityisesti helppokulkuisuudesta, mikä on yksi iso syy turnauksen suosioon myös ulkomaisten joukkueiden keskuudessa. Suurin osa peleistä pelataan Lahden Suurhallissa, missä järjestetään myös turnausruokailu. Kun välimatkat eivät ole pitkiä, kauempaa tulevien joukkueiden on kätevä liikkua jopa ilman autoja. Tähän ei moni suurista turnauksista pysty, pohtii turnauspäällikkö ja Lahti Basketball Junioreiden toiminnanjohtaja Jimi Koskinen syitä turnauksen suosioon.

Suurhallilla monipuolista oheistoimintaa

Lähes 700 jännittävän pelin lisäksi turnaus houkuttelee niin turnausvieraita kuin lahtelaisia perheitä monipuolisella oheisohjelmalla. Suurhallilla pääsee pelaamaan värikuulasotaa sekä kokeilemaan olympialajiksikin noussutta 3X3-korista. Myös koronan jälkeen tauolla ollut kisadisko palaa turnauksen ohjelmaan.

- Haluamme tarjota pelaajille ja vieraille elämyksiä myös pelien ulkopuolella. Oheistapahtumat houkuttelevat myös yleisöä, joka ei vielä ole löytänyt koriksen pariin. Lisäksi kannustamme vieraita tutustumaan Lahden monipuoliseen tarjontaan, kuten lähistön museoihin tai satama-alueeseen, Koskinen innostaa.

Kempower Easter Tournament järjestetään 29.-31.3.2024. Päänäyttämönä toimii Lahden Suurhalli. Turnaussivut: lbj.fi/easter-tournament