Valmennuspäällikön JVV- terveiset

29.4.2021

Lahti Basketball Junioreiden valmennuspäällikkö Pekka Setälä on osallisena Juniorivalmennusverkostossa. Juniorivalmennusverkosto on Suomen Koripalloliiton ja Assist Centerin (Kisakallion Urheiluopiston koripallon osaamiskeskuksen) yhteinen hanke suomalainen juniorikoripallovalmennuksen kehittämiseksi ja arkisen seuratoiminnan auttamiseksi.

Juniorivalmennusverkosto toimii I, II ja III- tason valmennuskoulutusten jälkeisenä täydennyskoulutuksena, ja siihen haetaan valmentajia aina vuodeksi kerrallaan. Juniorivalmennusverkston vuoteen kuuluu kuusi kolmen vuorokauden mittaista verkostotapaamista tai -koulutustapahtumaa Kisakallion Urheiluopistolla sekä jokaisen valmentajan omassa valmennusympäristössään järjestämät valmennustapaamiset / koulutukset. Setälä on nyt mukana kolmatta vuotta, ja jokaisena vuotena matkaan on tarttunut uusia ajatuksia, oppia sekä kullanarvoisia ajatustenvaihtoja muiden verkostovalmentajien kanssa.

"Lähijaksojen aiheet ovat erittäin mielenkiintoisia ja niin sekä yksittäisten, että kaikkien koostaman kokonaisuuden opetussuunitelma on tarkkaan mietitty kouluttajien toimesta. Tätä kautta verkosto ja sen lähijaksot ovat erittäin laadukkaita. Tästä iso kiitos Jyri Lohikoskelle sekä Jussi Räikälle, jotka toimivat verkostossa kouluttajina. Lähijaksoilla painopiste on 10-15 vuotiaiden valmennuksessa, ja siinä, mitkä ovat näiden ikävaiheiden valmennuksessa tärkeimpiä ydintekijöitä. Aihealueet ovat koskeneet niin fyysistä harjoittelua, pelin opettamista, taidon oppimista, laadukkaan harjoittelun tunnusmerkkejä sekä lahjakkuuden tunnistamista koripallossa. Jaksoilla on myös vieraillut ulkopuolisia asiantuntijoita, jotka ovat tuoneet oman ammattitaitonsa tähän kokonaisuuteen mukaan" Setälä kommentoi koulutuksen antia.

"Jokaisena vuotena yhtenä huippukohtana on ollut JVV- pelaajaleiri, jossa myös Lahti Basketball Junioreista on ollut pelaajia mukana. Leirillä eri seuroista tulevat pelaajat pääsevät olemaan viikonlopun ajan huippuvalmennuksessa huippuolostuhteissa kisakallion urheiluopistolla. Tällaiset tapahtumat, joissa ollaan niin sanotusi pelaajien kanssa ketäntasolla ja nähdään, miten opetetaan ja opitaan eri ikävaiheissa on erittäin mielenkiintoista, ja antaa itselleni aina todella paljon" Setälä lisää.

Alueelliset valmennuskerhotapaamiset ovat kuluneen kahden vuoden aikana hieman koronan vuoksi hankaloituneet, mutta viime kaudella esimerkiksi kouluttaja Jussi Räikkä oli verkoston kautta puhumassa tilaisuudessa, jossa olivat paikalla Päijät-Hämeen Urheiluakatemia, liikunta- ja urheilupainotteisten koulujen rehtorit sekä suurimpien lajien valmentajat. Jussi esitteli erilaisia malleja, miten yläkouluikäisten pelaajien aamuharjoittelu on järjestetty, ja tästä tarttui monta hyvää ideaa myös alueemme yläkouluvaiheen kehittämiseen. Tämän sparrauksen kautta yläkouluvaiheen valmennus on ottamassa isoja askeleita eteenpäin tulevina vuosina. Lisäksi kauden 2020-2021 alussa Pieti Poikola oli kouluttamassa ja kertomassa valmentajille omasta valmennusfilosofiastaan.

"Toivottavasti rajoitukset pian helpottavat ja saadaan taas valmentajien kanssa kokoontua ja keskustella koripallosta. Verkoston kautta on tullut hyviä ideoita erilaisiin aiheisiin ja kokonaisuuksiin, joita lähteä viemään eteenpäin!" Valmennuspäällikkö päättää.

Pekka on mukana Juniorivalmennusverkostossa tällä hetkellä vuoden 2021 loppuun asti.