Lahti Basketball Juniorit on lasten ja nuorten sekä aikuisten Tähtiseura

9.2.2024

Lahti Basketball Junioreille on myönnetty aikuisten Tähtiseuran Tähtimerkki 25.1.2024. Samassa yhteydessä seuralle myönnettiin kolmen vuoden jatkokausi vuoden 2020 joulukuussa saavutetulle lasten ja nuorten Tähtiseuralle. Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen laatuohjelma, joka kehittää ja tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta, seuratoimintaa.

Tähtimerkin omaavat seurat ovat seuratoiminnan edelläkävijöitä. Tähtiseurat edustavat toimintavoiltaan modernia, vastuullista ja ketterää urheiluseuratoimintaa. Tähtiseuroissa toimitaan inhimillisesti ja yhteisöllisyyttä edistäen. Seuran jäseniä kuullaan ja kannustetaan tasavertaisesti sekä toivotetaan uudet liikkujat tervetulleiksi mukaan toimintaan.

Tähtimerkki myönnetään seuralle tämän läpikäytyä Tähtiseura-laatuohjelman kehittämisen polun. Polun pääteeksi seura auditoidaan, minkä jälkeen seura saa Tähtimerkki-tunnuksen.

”Tähtiseura-auditointiin vaadittava esityö pakottaa seuran tarkastelemaan toimintaansa kriittisesti monella osa-alueella sekä yhteistyössä useamman seuratyöntekijän kanssa. Jo pelkästään tämän polun läpikäyminen antaa tärkeää tietoa siitä, mitä jo teemme hyvin ja missä meillä on parannettavaa”, sanoo Lahti Basketball Junioreiden toiminnanjohtaja Jimi Koskinen.

”Olemme erittäin ylpeitä ja otettuja, että lasten ja nuorten Tähtiseura-merkin lisäksi seura on nyt myös aikuisten Tähtiseura”, Koskinen iloitsee.

Lahti Basketball Junioreissa on toimintaa kaikissa juniori-ikäluokissa 2-5-vuotiaiden lapsi-vanhempi -ryhmistä alkaen sekä aikuisissa naisten ja miesten valtakunnallisissa divisioonissa ja harrasteryhmissä. 

Lisätietoja Olympiakomitean Tähtiseura-laatuohjelmasta voit lukea täältä>>