OKM- avustusta seuran "Lahti Basketball Juniorit liikuntapommin purkajana"- hankkeeseen

11.5.2021

OKM- avustusta seuran "Lahti Basketball Juniorit liikuntapommin purkajana"- hankkeeseen

Lahti Basketball Juniorit ry sai OKM:ltä yhteensä 21 500 euroa avustuksen seuran "Lahti Basketball Juniorit liikuntapommin purkajana"- hankkeeseen. Hankkeen lähtökohtana on viimeaikaisen synkät tutkimustulokset lasten ja nuorten liikkumisen vähentymisestä. Liikkumattomuudesta on tullut uusi normaali ja sen seuraukset tulevat olemaan merkittävät tulevaisuudessa niin terveydellisesti kuin taloudellisesti. Lahti Basketball Juniorit lähtee hankkeen avulla omalta osaltaan purkamaan tätä liikuntapommia tulevaisuudelta.

Hankkeen keskeiset tavoitteet ovat:
- Liikuttaa vähän liikkuvia sekä liikkumattomia lapsia ja nuoria 3x3 koriksen toiminnan avulla seuran toiminta-alueella sekä saada koronan takia lopettaneita pelaajia takaisin lajin ja liikunnan pariin alkavalla kaudella
- Tukea maahanmuuttajataustaisten lasten ja nuorten kotouttamista ja yhteiskuntaan sopeutumista
- Tukea vähävaraisten lasten ja nuorten lajin harrastamista
- Järjestää koripallotapahtumia, joissa korostuu rento meininki, matalan kynnyksen pelaaminen ja musiikki

Seuran toiminnanjohtaja Jimi Koskinen kommentoi saatua avustuspäätöstä: "Aivan äärettömän hieno juttu, että saimme tukea tälle vuodelle OKM:ltä liikuntapommin purku-hankkeeseen! Pelaajien määrä on vähentynyt seurassamme yli 100 pelaajalla viime kauteen verrattuna ja sama trendi on ollut suurella osalla muistakin urheiluseuroista. Eri liittojen ja seurojen tilastot pelaajamääristä ovat surullista katseltavaa tällä hetkellä ja meidän tulee tehdä kaikkemme, että saamme lapset ja nuoret aktivoitua koronapandemian hellitettyä. Eri rajoitustoimenpiteissä ja suosituksissa tuntuu, että lasten ja nuorten harrastamisen osalta loogisuus ei ole ollut jokaisessa päätöksessä mukana ja työtä riittää, että saamme liikkumattomuuden trendin muutettua liikkumisen trendiksi!"

Koskinen kommentoi myös seuran seuraavia toimenpiteitä hankkeen starttaamiseksi: "Nyt tarkennamme toimintasuunnitelmaa hankkeen osalta seurassa ja alamme valmistella kesän 3x3- koristoimintaa sekä tapahtumia. Julkaisemme mahdollisimman pian tietoa millaisia konkreettisia toimenpiteitä on luvassa kesän ja syksyn 2021 aikana hankkeeseen liittyen! Suunnitelmissa on esimerkiksi katukoristreenejä Lahden Kisapuistossa kesän aikana sekä katukoristapahtumia. Lisäksi 3x3 aikuisten SM-kiertueen kanssa olemme järjestämässä samaan aikaan lasten ja nuorten, sekä aikuisten FUN-sarjojen osalta turnauksen. Toivotaan, että koronatilanne hellittää kesälle siten, että pääsemme suunnitellusti toteuttamaan tapahtumia ja treenejä!"

 

Lisätietoja OKM-hankkeesta: