Easter Tournament 2021 (2.-4.4.2021) on peruttu

12.2.2021

Lahti Basketball Juniorit ry:n järjestämä Easter Tournament juniori- ja harrastekoripalloturnaus on päätetty perua tältä vuodelta. Turnaus on myös seuran suurin varainkeruutapahtuma vuosittain.

Lahti Basketball Junioreiden 2.-4.4.2021 pelattavaksi suunniteltu Easter Tournament 2021 juniori- ja harrastekoripalloturnaus on peruttu. Syynä peruutukselle on vallitseva Covid-19 pandemiatilanne, sekä sen mukanaan tuomat rajoitustoimenpiteet ja epävarmuus suuren tapahtuman toteuttamisesta.

Easter Tournamentin turnauspäällikkö ja Lahti Basketball Junioreiden toiminnanjohtaja Jimi Koskinen kommentoi päätöstä: "Erittäin ikävä päätös perua tapahtuma, joka jo viime vuonna jouduttiin perumaan huhtikuulta 2020 koronatilanteen levittyä käsiin. Siltikin ehdottomasti vastuullinen päätös tähän hetkeen ja turvallisuus edellä haluammekin kulkea tänä hetkenä. Seuralle turnauksen peruminen on iso taloudellinen tappio, jota pyritään paikkaamaan kesän ja syksyn aikana keskittymällä turnauksen järjestelyiltä jäävän ajan avulla seuramme ydintoimintaan, eli ikäluokka- ja harrasteryhmien toiminnan kehittämiseen. Erona viime vuoden turnauksen perumiseen on nyt, että olemme pystyneet jo etukäteen varautumaan paremmin mahdolliseen turnauksen perumiseen."

Viime kerran Easter Tournament on saatu järjestettyä vuonna 2019, jolloin mukana oli yhteensä 217 joukkuetta Suomesta, Ruotsista, Virosta, Venäjältä sekä Espanjasta. Mukana oli hieman yli 3000 pelaajaa, valmentajaa, joukkueen taustahenkilöä, katsojaa ja talkoolaista. Viime vuonna turnaukseen oli perumishetkellä ilmoittautunut yhteensä 191 joukkuetta ja tänä vuonna vain 71 joukkuetta.

"Turnauksen ilmoittautumisissa näkyi ja kuului selvästi koronan aiheuttama tilanne. Tähän mennessä jo yhteensä hieman yli 10 joukkuetta on perunut osallistumisen tämän vuoden Easter Tournamentiin ja kyselyjä turnaukseen ei ole koskaan tullut näin vähää kuin tänä vuonna. Kyselyissä on myös korostunut peruutusmahdollisuudet ja epävarmuus sen suhteen että päästävätkö vanhemmat lapsia turnaukseen vaikka joukkue ilmoitettaisiin turnaukseen. Tilanne on nyt suurten tapahtumien kannalta haastava ja turnauksena meidän on vain nyt keskityttävä tulevaisuuteen ja ensi vuoteen Easter Tournamentin osalta" Turnauspäällikkö Koskinen kommentoi.

"Se on selvä, että joukkueilla Suomessa on valtava halu päästä pelaamaan pelejä heti kun se on rajoitusten ja turvallisuustilanteen puolesta mahdollista. Meilläkin on suunnitelmia kesän varalle, jolloin pystymme järjestämään miniturnauksia esim. yksittäisille ikäluokille Lahdessa ja näin saataisiin lapsille ja nuorille pelejä ja kivaa turnaustunnelmaa luotua. Kuitenkin on nyt odotettava hieman sitä, miten tilanne etenee Suomessa ja alueellamme ja mukautuminen tilanteeseen tehdään sen perusteella." Koskinen jatkaa.

Turnausorganisaatio on yhteydessä joukkueisiin vielä tarkemmin lähipäivinä peruuntumiseen liittyen. Maksetut joukkuemaksut maksetaan takaisin joukkueille kokonaisuudessaan.

"Uskon että saamme jatkossakin järjestettyä ison ja kansainvälisen koripalloturnauksen Lahdessa, mutta ensin hoidetaan pandemiatilannetta parempaan Suomessa! Kiitos kaikille ilmoittautuneille joukkueille, yhteistyökumppaneille ja talkoolaisille, ensi vuonna tähtäimessä on taas pelata iso ja perinteinen Easter Tournament!" Koskinen kiittää ja kommentoi ensi vuotta.

Lisätietoja aiheesta voi kysyä turnauspäällikkö Jimi Koskiselta (044 275 6767, jimi.koskinen@lbj.fi)