Talvilomaleirillä treenattiin Lahti Basketballin Harrison Clearyn ja James Padgettin opissa

29.2.2024

Lahti Basketball Juniorit järjesti talvilomaviikolla kolmen päivän korisleirin, jonka teemat keskittyivät Lahden miesten korisliigajoukkueen vahvistusten ympärille. Reilu 60 leiriläistä pääsi oppimaan heitto- ja pallonkäsittelytaitoja Harrison Clearyltä sekä sisäpelaajan liikkeitä James Padgettilta.

 2017-2011-syntyneille tytöille ja pojille suunnattu leiri järjestettiin Lahden Suurhallilla 26.-28.2. Leiri kesti päivittäin kolme tuntia, mikä on aiemmilta leireiltä hyväksi todettu kesto; näin lapsille jäi viikon mittaisella lomalla aikaa myös muihin talviloman aktiviteetteihin.

Leiripäivät jaettiin kahteen osaan, joista toisen osan ajan paikalla oli erityisesti heitto- ja pallonkäsittelytaidoillaan Korisliigassa ihastuttanut Harrison Cleary ja toisessa osassa keskityttiin korin läheltä viimeistelyyn sisäpelaaja James Padgettin johdolla. Viimeisenä leiripäivänä järjestettiin leiripelit, ja pienimpien osallistujien leirin kruunasivat toiveleikit.

Harjoittelu esikuvien kanssa motivoi

Esikuvien kanssa harjoittelemaan pääsemisellä on junioreille iso merkitys. Kun vanhemmat osallistujat saavat aidosti vinkkejä harjoitteluun, pienimmille leiriläisille jokin yksittäinen tapahtuma voi jättää pysyvän muiston ja tuoda lisäkipinän lajiin. Tällä kertaa pienimpien suosikiksi muodostui James Padgettin donkkikoulu, jossa opittuja taitoja testailtiin useamman kerran pitkin leiriä.

Vahvistusten mukana oloa kiiteltiin myös useammassa palautekyselyn "Mikä lapsen mielestä oli leirillä parasta?" -vastauksessa:

"Kun sai treenata Clearyn ja Padgettin kanssa"
- 2014-syntynyt leiriläinen

"Jenkkipelaajilta saadut opit"
- 2011-syntynyt leiriläinen

Päätösseremoniassa saatiin myös vastauksia leiriläisiä askarruttaneisiin kysymyksiin, kuten mikä on Clearyn ja Padgettin lempiruoka, kuka on lempipelaaja NBA:ssa, mikä on uran piste-ennätys (Clearyllä 52!), mitä miehet tekevät vapaa-ajallaan, ketä he ihannoivat ja kuinka kauan kannattaa lämmitellä ennen peliä. Nimmareiden ja yhteisen loppuhuudon jälkeen oli aika kiittää leiriläisiä, valmentajia ja vahvistuksia erittäin onnistuneesta leiristä.

Katso leiritunnelmia Instagramista:

Seuraava lomaleiri järjestetään Lahdessa kesäloman ensimmäisellä viikolla 3.-7.6. Leirin kesto on päivittäin klo 8-16, mikä helpottaa perheitä koululaisten loma-ajan hoitojärjestelyissä. Leiri-ilmoittautuminen avataan maaliskuun aikana täällä>>