Erik Sajantila -korisleiri liikutti 70 lasta

30.12.2023

Lahti Basketball Juniorien välipäivinä 27.-29.12. järjestämälle Erik Sajantila -korisleirille osallistui hieman yli 70 lasta. Osallistujamäärä on suurin lähes vuosikymmeneen, mikä kertoo paitsi koriksen kiinnostavuudesta myös koulujen lomille sijoittuvien leirien tarpeellisuudesta.

Suurin osa leirin osallistujista oli LaBan omia junioreita, mutta joukossa oli myös pelaajia lähiseuroista sekä ilahduttava määrä ensimmäistä kertaa korista kokeilevia tai syksyn kouluyhteistöiden myötä koriksesta innostuneita lapsia. Osallistujat jaettiin iän ja koristaustan perusteella ryhmiin, jolloin jokainen lapsi sai omalle tasolleen sopivaa harjoitetta ja haastetta, ja näin myös onnistumisen elämyksiä. 

Leiri sai vanhemmilta kiitosta järjestelyistä sekä ajankohdasta, sillä pitkien lomien ajalle on usein hankala keksiä tekemistä lapsille, jos vanhemmat ovat loma-ajan töissä.

Leirin suojelijana toimi  syksyllä piste-ennätyksiä takonut Lahti Basketballin Erik Sajantila, joka vieraili leirillä päivittäin kannustamassa, apuna harjoituksissa ja esikuvana leiriläisille. Esikuvilla onkin suuri merkitys pelaajille. Usein oman idolin kanssa juttelusta, saati tämän kanssa harjoittelemisesta, voi jäädä pitkäaikainen muisto ja se tarvittava kannuste harjoitteluun. Pienimpien kommenteissa parasta olikin "kun voitti Sajantilan pudotuksessa" ja "Sajan kanssa pelaaminen", Isommille esikuvien esimerkit saattavat puolestaan luoda aivan uusia oivalluksia ja lisätä treenimotivaatiota. Lämmin kiitos yhteistyöstä niin Erik Sajantilalle kuin Lahti Basketballille.

Leiri sai vanhemmilta ja leiriläisiltä erinomaista palautetta, ja seuraava leiri on jo suunnitteilla talvilomalle. Tiedotamme heti, kun ilmoittautuminen avataan.

"Kiitos, oli hyvä leiri ja innostavat valmentajat."

"Parasta oli oppia uusia tekniikoita ja pallonkäsittelytaitoja."

"Tää oli kyllä tosi kiva leiri!"