Säännöt

Turnauksessa noudatetaan SKL:n sääntöjä 2017-2018 seuraavin poikkeuksin:

 • Peliaika on aikuisilla, A-, B- ja C-junioreilla 2 x 20 minuuttia 
  • Toisen jakson kolme viimeistä minuuttia ovat tehokasta aikaa
 • Tauko ja jatkoaika on kolme minuuttia. Jos jatkoaika ei tuo ratkaisua, seuraava jatkoaika loppuu ensimmäisestä pisteestä (sudden death). Toinen jatkoaika aloitetaan ylösheitolla.
 • Peluuttamismääräykset eivät ole voimassa. Pöytäkirjaan merkittävien pelaajien lukumäärää ei ole rajoitettu.
 • Aikalisiä on yksi/ puoliaika, sekä yksi aikalisä ensimmäisellä jatkoajalla, mahdollinen käyttämättä jäänyt aikalisä ei siirry jatkoajalle.
 • Joukkuevirheet täyttyvät 5 virheestä /puoliaika, jolloin kuudennesta (6) virheestä heitetään vapaaheitto/-ja. Joukkuevirheet ovat voimassa myös mahdollisella jatkoajalla.
 • Puolustusmuoto on vapaa koko ottelun ajan.
 • Ottelupöytäkirja on täytettävä 15 min ennen ottelun alkua. Jos joukkue myöhästyy ottelusta enemmän kuin 5 minuuttia, katsotaan se luovuttaneeksi ottelun (0−20). Joukkueiden on varauduttava verryttelemään salin ulkopuolella.
 • Mikäli joukkue johtaa yli 30 pistettä, suositus on, että se ei jatka prässipuolustusta.
 • Otteluohjelmassa vierasjoukkue on tarvittaessa velvollinen vaihtamaan pelipaitansa.

HUOM! Pelaaja saa pelata yhden ikäluokan sisällä vain yhdessä joukkueessa turnauksessa.

Vastalauseen jättäminen

Mahdolliset vastalauseet on jätettävä 15 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä kirjallisena sali-/  kenttävastaavalle ja samalla maksettava vastalausemaksu 50 €, joka palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään. Vastalauseen käsittelee turnauksen jury. Juryn päätöksestä ei voi valittaa. Uusintaotteluita ei pelata. Muutoin turnauksessa noudatetaan Suomen koripalloliiton sääntöjä.

Sijoittuminen sarjassa

Sijoittumisen lohkossa ratkaisee sarjapisteiden määrä. Mikäli kahdella tai useammalla joukkueella on sama sarjapistemäärä, ratkaisevat niiden keskinäisen sijoituksen:

                      -keskinäisten otteluiden sarjapisteet

                      -keskinäisten otteluiden koriero

                      -joukkueen lohkon otteluiden koriero

                      -keskinäisten otteluiden tehdyt pisteet

Sijoitukset pyritään ratkaisemaan loppuun asti. Runsaslukuisissa sarjoissa sijoitukset ratkaistaan tarvittaessa nelijaolla: lopulliseksi sijoitukseksi voi tulla esimerkiksi 9-10.

Ottelupallot

Ottelupallot ovat Suomen Koripalloliiton kilpailu-sääntöjen ja määräysten mukaiset. Naiset, A- ja B-tytöt sekä C-ikäiset (sekä tytöt että pojat) pelaavat pallolla nro 6. Miehet, A- ja B-pojat pelaavat pallolla nro 7.

Jos ottelu joudutaan siirtämään force majore -syystä, turnausjohto määrittää ottelulle uuden ajan ja paikan.

Jokaisella pelaajalla tulee olla voimassaoleva urheilijan tapaturmavakuutus, joka kattaa kilpaurheilussa koituneet vahingot. Turnausorganisaatio ei korvaa mahdollisia loukkaantumisia pelikentällä tai sen ulkopuolella.