Lahti Basketball Juniorit ry:n tiedote koronavirukseen liittyen 21.3.2020

21.3.2020

Lahti Basketball Juniorit ry:n tiedote koronavirukseen liittyen 21.3.2020

Hyvä Lahti Basketball Junioreiden jäsen,

Koronaviruksen aiheuttama mullistus on asettanut koko yhteiskuntamme haastavaan tilanteeseen. Valtakunnallisesti jopa miljoonaa ihmistä viikoittain liikuttava seuratoiminta on keskeytynyt ja toimijat ratkovat ongelmia kuumeisesti vallitsevassa tilanteessa. Tällä hetkellä kukaan ei vielä tiedä kauan poikkeusolot jatkuvat, mutta seuramme yhteisössä tehdään valtavasti töitä toiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi nyt ja tulevaisuudessa.

Viime viikon torstaina ilmoitimme seuran keskeyttävän harjoitustoimintansa 22.3.2020 saakka. Suomen hallituksen maanantaina 16.3 käyttöönottamat poikkeustoimet edellyttävät harjoitustoiminnan keskeytyksen jatkamista ainakin 13.4.2020 saakka.

 

Harjoitustoiminnan rytmityksen muutokset

Lahti Basketball Juniorit on päättänyt muuttaa seuran harjoitustoiminnan rytmitystä ja sisältöä Valtioneuvoston suositusten mukaisesti. Joukkueiden ja harjoitusryhmien vuotuinen ylimenokausi ja omatoimijaksoon siirtyminen alkoi normaalia aikaisemmin 16.3.2020 ja se kestää ainakin 13.4.2020 asti.

Seuran valmentajat tekevät jokaiselle seuran joukkueelle normaalin ylimenokauden mukaisesti harjoitusohjelmat sekä ohjeistavat lepoon, palautumiseen, kuntoutukseen ja pelaajien omatoimiseen osaamisen kehittämiseen. Sisältöjä kootaan digitaalisten alustojen kautta jaettavaksi, jotta yhteys lajiin ja säännölliseen harjoitteluun säilyy mahdollisimman hyvin.

Mikäli poikkeustila on kesäkuussa purettu ja tilanne on palautunut normaaliksi, aloitetaan joukkueharjoittelu normaalista poikkeavassa aikataulussa niissä joukkueissa, joilla on kesäharjoituksia. Joukkueharjoittelu jatkuu normaalia pidempään ja omatoimijakso on normaalia lyhyempi heinäkuussa. Kesäharjoittelun lopulliset joukkuekohtaiset aikataulut varmistuvat, kun tiedetään miten virusepidemia mahdollisesti vaikuttaa toimintaan juhannuksen jälkeen.

 

Lahti Basketball Junioreiden toimintaedellytysten varmistaminen

Seuramme kannalta kevätkauden toiminnan keskeytyminen tapahtui pahimpaan mahdolliseen aikaan. Easter Tournamentin peruminen aiheuttaa seurallemme arviolta 60 000 euron tappion. Turnausjärjestelyt olivat jo pitkällä. Turnauksen suunnitteluun oli käytetty työaikaa jo satoja tunteja ja rahaa tuhansia euroja.

Seura joutuu sopeuttamaan kaikkea toimintaansa, jotta taloudelliset lähtökohdat ensi kauteen olisivat kunnossa. Yhdessä kaupungin kanssa on jo sovittu salivuorovarausten perumisesta toistaiseksi 13.4.2020 asti.

Poikkeustilanteen kokonaiskesto vaikuttaa siihen, miten henkilöstön kanssa toimitaan. Nyt näyttää siltä, että poikkeustilanne jatkuu vähintään kesäkuulle. Mikäli tämä ennuste pitää paikkansa, ei henkilöstön lomautuksilta voitane välttyä. Päätöksiä lomautuksista tehtäneen huhtikuun aikana.

 

Kausimaksut

Kausimaksut maksetaan eri ikäryhmissä 4-8 maksuerässä. Yksittäinen maksu ei kohdistu millekään yksittäiselle kuukaudelle, vaan maksut koskevat koko kautta. Poikkeustilanteesta huolimatta seura järjestää toimintaa niin kokonaisvaltaisesti kuin se tässä tilanteessa on mahdollista. Olympiakomitean kannanotossa virusepidemian aiheuttamaan tilanteeseen todettiin, että nyt on tärkeää ajatella urheiluseuraa yhteisönä, jonka jäsenet kantavat vastuun seuran tulevaisuudesta myös vaikeassa tilanteessa.

Lahti Basketball Juniorienkin toiminnassa johtoajatuksena on kustannusten jakaminen mahdollisimman oikeudenmukaisesti. Poikkeustilanteen negatiiviset vaikutukset ovat sopeuttamistoimista huolimatta seurassamme valitettavasti suuremmat kuin säästöt. Nyt onkin erittäin tärkeää, että jokainen meistä maksaa kuluvan kauden osalta omat kausi- ja jäsenmaksunsa ajallaan. Näin tilanteesta ei kumuloidu lisää tappioita seurallemme.

Ymmärrämme tilanteen vakavuuden aiheuttamat muutokset ja taloudelliset vaikeudet perheissä ja pyrimme parhaan kykymme mukaan tarvittaessa järjestämään kausimaksuille lisämaksuaikaa tai myöntämään huojennusta.

 

Haluatko antaa tukea seurallesi?

Jokaisen apu ja tuki on äärimmäisen tärkeää seuran nykyisessä tilanteessa. Seuran kannattajajäsenmaksu on 100 euroa, ja nyt jos koskaan sen maksaminen olisi helppo tapa auttaa yhteistä seuraamme.

Kannattajajäsenmaksun ostamisesta voit laittaa sähköpostia seuran toimistolle osoitteeseen: toimisto@lbj.fi

Seuralla on myös varastossa fani- ja seuratuotteita, joita ostamalla voit myös tukea seuraa.

Seuran jäsenilleen myytävät fani- ja seuratuotteet löydät seuran Myclub-sivuilta täältä: https://lbj.myclub.fi/flow/shop/products

Muutamia muitakin kampanjoita on tulossa ja niistä kerrotaan lisätietoa ensi viikolla.

 

Yhteistyöllä tulemme vahvemmiksi

Toivomme jäseniltämme ymmärrystä tässä erittäin poikkeavassa tilanteessa, joka on myös seurallemme erittäin vaikea. Tilanne tulee ennen pitkään normalisoitumaan ja yhteistyöllä selviämme tästä haasteesta. Kiitos kaikista yhteydenotoista, joita olemme jäseniltämme saaneet. Iso kiitos myös seuran henkilöstölle ja hallitukselle, jotka haastavasta tilanteesta huolimatta toimivat aktiivisesti ja sitoutuneesti koittaen keksiä ratkaisuja seuran toiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi.

Muistetaan, että me kaikki yhdessä olemme seura ja vaadittavat toimenpiteet tehdään, jotta jatkossakin voimme liikuttaa mahdollisimman montaa lasta, nuorta ja aikuista koripallon avulla. Pidetään huolta lähimmäisistä, kanssaihmisistä sekä heidän hyvinvoinnistaan.

Seuraamme epidemian etenemistä ja siihen liittyviä viranomaisten ohjeistuksia tarkasti. Tiedotamme mahdollisista yllä oleviin linjauksiin tulevista muutoksista välittömästi.

 

Lahti Basketball Never Stops!

 

Ystävällisin terveisin,

Jimi Koskinen ja Pekka Snåre

Toiminnanjohtaja / Puheenjohtaja

Lahti Basketball Juniorit ry

 

Lisätiedot:

  • Toiminnanjohtaja  Jimi Koskinen  jimi.koskinen@lbj.fi       puh. 044 275 6767
  • Puheenjohtaja      Pekka Snåre    pekka.snare@gmail.com  puh. 040 569 3284