Lahti Basketball Juniorit ry ja SB-Girls ry yhdistävät voimansa

16.5.2019


Lahti Basketball Juniorit ja SB-Girls yhdistyvät Lahti Basketball Junioreiden nimen alle kesäkuun 2019 alusta alkaen. Lahti Basketball Junioreista tulee maan kuudenneksi suurin koripalloseura. Toiminnasta halutaan tehdä entistä laadukkaampaa.

Lahti Basketball Juniorit ja SB-Girls ovat päättäneet yhdistyä, eli käytännössä tyttöjen ryhmät siirtyvät SB-Girlseistä Lahti Basketball Junioreiden nimen alle. Yhteistyö alkaa virallisesti kesäkuun alussa, kun uusi kausi polkaistaan käyntiin.

Seurojen yhdistyminen on ollut kartalla aina tietyin väliajoin, mutta asiat ovat aina jääneet puheen tasolle. Nyt oli kuitenkin konkretian aika ja seurat pääsivät yhteisymmärrykseen melko vaivattomasti. 

- Parin viime vuoden aikana asiasta on puhuttu paljon. Tätä on pohdittu monelta kantila, että olisiko yhdistymisessä järkeä vai ei. Ennen joulua alkoi totisempi spekulointi ja pikkuhiljaa se muuttui konkretiaksi. Molemmat seurat ovat terveellä pohjalla. Yhdessä olemme vielä vahvempia. Rustasimme paperille plussat ja miinukset. Plussaa oli niin paljon enemmän, että ei se jättänyt oikein vaihtoehtoja. Soraäänet olivat vähissä, Lahti Basketball Junioreiden puheenjohtaja Pekka Snåre sanoo.

- Lasten etu oli koko ajan etusijalla. Seuramme hallitus uskoo, että tämä on parasta mitä voimme tarjota tytöille. On paljon fiksumpaa kehittää toimintaa yhdessä kuin erikseen. LaBan koneisto on kuitenkin aivan eri luokkaa kuin meidän. LaBa on brändätty näyttävästi. Sen lisäksi sen näkyvyys ja sponsoritouhut ovat huomattavasti meitä edellä, SBG:n puheenjohtaja Miia Keurulainen sanoo.

SBG:ssä kuulosteltiin valmentajien ja muun seuraväen ajatuksia mahdollisesta yhdistymisestä. 

- Monet asiat puolsivat yhdistymistä. Eniten minua on miellyttänyt keskusteluiden rehellisyys ja avoimuus. Mitään ei ole salailtu, vaan asiat on puitu rauhassa läpi, Keurulainen korostaa.

LaBa Junioreiden toiminnanjohtaja Jimi Koskinen oli todella iloinen, kun asiat saatiin sovittua. 

- Tässä päätöksessä ei ole kuin voittajia. Yhdessä olemme entistä vahvempi seura ja saamme liikutettua useampaa lasta ja nuorta alueellamme, Koskinen sanoo.

Yksi näyttö yhteistyöstä on se, että LaBa Junioreiden hallitus muuttui. Lahti Basketball Junioreiden kevätkokouksessa päätettiin viime viikolla, että seuran hallitukseen tulee alkavalle kaudelle Jussi Lius ja Petri Hyvönen uusina henkilöinä. Molemmat ovat menneellä kaudella istuneet SB-Girlsien hallituksessa.

 - Seurojen yhdistyminen ei ole mitään sananhelinää, vaan totisinta totta. Alamme viemään tyttökorista kovalla draivilla eteenpäin. Pystymme tarjoamaan SBG:stä siirtyville valmentajille tukiverkkoa ja koulutusmahdollisuuksia. Sen lisäksi Unified-toiminta jatkuu meillä ja sen lisäksi aiomme polkaista taas pyörätuolikoriksen käyntiin, Snåre sanoo.

Miia Keurulaisen mielestä yhdistymisestä on tiedossa pelkkää hyvää. 

- Nyt puhutaan yhdellä suulla. Sekin helpottaa kummasti kaikkea. Meillä ei ole ollut toimistossa työntekijöitä ainuttakaan. Se on aiheuttanut jo tietynlaisia ongelmia. Nyt tytöille tulee myös mahdollisuus harrastaa korista eli ei tarvitse pelata välttämättä kilpakorista. Se on hyvä juttu. Ehkä osalle tytöistä pelipaidan värin vaihtuminen voi alkuun ottaa koville, mutta eiköhän siitäkin ajan kanssa tokene, Keurulainen sanoo.

 

Seuran kesätreeneistä julkaistaan tietoa lähiaikoina ja tarkoituksena on aloittaa tyttöjen ja poikien kesätreenit viimeistään kesäkuun alusta vanhemmille junioreille. Nuoremmille poika- ja tyttöpelaajille on tarjolla kesäleirejä sekä mahdollisesti open gym- tyylisiä harjoituksia kesän aikana.

 

Lisätietoja yhdistymisestä:

Jimi Koskinen

toiminnanjohtaja

Lahti Basketball Juniorit ry

044 275 6767

jimi.koskinen@lbj.fi