Lahti Basketball koulutti valmentajiaan heittotaidon opettamisessa 15.11.

16.11.2017

Koulutus alkoi luentotiloista, joista siirryttiin käytännön opetukseen pelisalin puolelle.
Koulutus alkoi luentotiloista, joista siirryttiin käytännön opetukseen pelisalin puolelle.

Lahti Basketball piti keskiviikkona 15.11 valmentajakoulutuksen suurhallilla, jonka aiheena oli heittäminen ja korinteko. Tavoitteena oli luoda ja kehittää seuran junioripolulle yhteinen malli heiton opettamiseen.

Heittokoulutuksen veti Petri Selkee, jolla on monen vuoden kokemus heiton opettamisesta ja koulutus oli tälläkin kertaa erittin laadukas. Runsaslukuinen valmentajajoukko (12 valmentajaa) kehui koulutusta hyväksi ja ajatuksia herätteleväksi.

Valmentajilta tuli hyviä kysymyksiä ja koulutuksen jälkeisissä ajatustenvaihdoissa kuuli selvästi, että koulutus oli herättänyt kaikille valmentajille ajatuksia siitä mitä asioita voisi tuoda omiin harjoituksiin. Valmentajia oli paikalla kaikista ikäluokista, joten koulutuksen päätavoite heitonopettamisen jalkauttamisesta kaikkiin ikäluokkiin toteutui hyvin.

Koulutuksen järjestänyt seuran valmennuspäällikkö Pekka Setälä kehui tilaisuutta onnistuneeksi:

"Oli erittäin kiva nähdä että näin moni valmentaja pääsi paikalle. Edellisessä valmentajapalverissa puhuttiin siitä, mitä taitoja pelaajan olisi hyvä ostaa ennen seuraavaan ikäluokkaan siirtymistä ja tämä koulutus sopi siihenkin todella hyvin. Heittotaito on nykykoriksessa koko ajan isommassa osassa ja sen opettaminen pitkin junioripolkua on meille todella tärkeää. Olisi hienoa jos tulevaisuudessa lahtelaisen pelaajan tunnistaisi maanlaajuisesti hyvästä heittotaidosta.

Kiitos myös Selkeen Petrille koulutuksen vetämisestä! Hienoa että kokeneet valmentajat haluavat jakaa osaamistaan koko seuran valmentajille. Tämä lisää myös seuran valmentajien välistä yhteisöllisyyttä kun tehdään ja opitaan uusia asioita yhdessä."

Seuran valmentajakoulutukset jatkuvat kauden aikana, kun tarkoituksena on pitää säännöllisin väliajoin koulutuksia valmentajien toivomista aiheista.